تحقیقات نشان می دهد؛ رژیم غذایی نامناسب ریسك نابینایی را در سنین بالا بالا می برد

آنی غذا: پژوهشگران تاكید می كنند مصرف مواد غذایی سالم از قوه بینایی در دوره سالمندی محافظت می كند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، پژوهشگران دریافته اند افرادی كه رژیم غذایی مملو از گوشت قرمز و فرآوری شده، غذاهای سرخ شده، غلات تصفیه شده و محصولات لبنی پرچرب دارند سه برابر بیشتر در معرض مبتلاشدن به مشكل چشمی كه به شبكیه چشم لطمه رسانده و بر بینایی مركزی تاثیر می گذارد، قرار دارند. به این عارضه «دژنراسیون ماكولا وابسته به سن» گفته می شود.
«شروتی دیگ»، عضو تیم تحقیق از دانشگاه بافالو آمریكا، در این زمینه می گوید: «درمان دژنراسیون ماكولا عروقی و در مراحل آخر، بسیار تهاجمی و پرهزینه است، و هیچ درمانی هم برای نوع آتروفی آن وجود ندارد و در نهایت سبب نابینایی می شود. از اینرو پیش گیری از این عارضه چشمی بسیار مهمست.»
نتایج نشان میدهد الگوی رژیم غذایی غربی فاكتور پرخطر مبتلاشدن به دژنراسیون ماكولا است.
محققان در این مطالعه احتمال وقوع مبتلاشدن به دژنراسیون ماكولا را در افراد به مدت ۱۸ سال تحت نظر داشتند.
تیم تحقیق، خودگزارش­دهی شركت­كنندگان در مورد رژیم غذایی­شان را از سال ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۵ بررسی كردند.
«امی میلن»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «ما در این مطالعه مشاهده كردیم افرادی كه در ابتدای مطالعه مبتلا به دژنراسیون ماكولا نبودند یا بیماری شان در مراحل اولیه بود، و بر اساس گزارش خودشان رژیم غذایی ناسالم داشتند، در طول ۱۸ سال مطالعه با احتمال بالا نابینایی مواجه بودند.»

منبع: