به گزارش آنی غذا فائو ضمن اخطار درباره وضعیت سوءتغذیه در گرسنه ترین منطقه جهان(آسیا و اقیانوسیه) از تمامی دست اندركاران خواست تا مساله تغذیه را به صورت جدی در برنامه های حمایت اجتماعی مدنظر قرار دهند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) در تازه ترین گزارش خود با اشاره به شیوع گسترده سوءتغذیه در منطقه آسیا و اقیانوسیه، تاكید دارد كه برای به صفر رساندن گرسنگی طی دهه آتی، لازم است كه هر ماهه سه میلیون نفر از ساكنان منطقه آسیا و اقیانوسیه از سوءتغذیه رهایی یابند. آمارها نشان می دهند كه الان حدود پانصد میلیون نفر از ساكنان منطقه آسیا و اقیانوسیه از سوءتغذیه رنج می برند. بر این اساس، فائو خواستار اقدام فوری كشورها برای رسیدگی به مساله گرسنگی و سوءتغذیه در تمامی اشكال آن است. این سازمان از سیاست گذاران می خواهد با اتخاذ تصمیمات قاطع، آگاهانه و هماهنگ، مساله تغذیه را به صورت جدی در برنامه های حمایت اجتماعی مدنظر قرار دهند. تازه ترین آمارهای درج شده در این گزارش درباره گرسنگی كه شامل كمبود ریزمغذی ها – یا همان گرسنگی پنهان – و سوءتغذیه مزمن كودكان است، نشان داده است كه «شیوع سوءتغذیه حاد و مزمن در منطقه آسیا و اقیانوسیه همچنان بالا است. سوءتغذیه مزمن در اغلب كشورهای این منطقه از ۲۰ درصد فراتر رفته است. برآوردها نشان داده است كه در سال ۲۰۱۸ حدود ۷۷.۲ میلیون كودك زیر پنج سال گرفتار سوءتغذیه مزمن و ۳۲.۵ میلیون كودك زیر پنج سال هم گرفتار سوءتغذیه حاد بودند. »این در حالی است كه اضافه وزن و چاقی در میان كودكان و بزرگسالان منطقه آسیا و اقیانوسیه هم در حال افزایش می باشد و تأثیراتی منفی بر وضعیت سلامت و بهزیستی افراد برجای می گذارد. در گزارش فائو آمده است: «در خیلی از كشورهای منطقه سوءتغذیه، اضافه وزن، چاقی و كمبود ریزمغذی ها در میان كودكان در سطوح ملی و خانوارها و حتی در بعضی موارد در میان برخی اشخاص به صورت همزمان بروز و ظهور دارند. بر همین اساس، برای رسیدگی به نتایج چندگانه سوءتغذیه لازم است رویكردهایی كه در برگیرنده دست اندركاران مختلف هستند، اتخاذ شوند. »در گزارش فائو ضمن تاكید بر این نكته كه عرضه حمایت های اجتماعی یك شیوه مهم برای كاهش نابرابری و تأثیرات ناشی از بلایای طبیعی است، آمده است كه تدوین برنامه های حمایت اجتماعی با محوریت رسیدگی به مساله تغذیه می تواند سرعت پیشرفت در امحای گرسنگی و سوءتغذیه را افزایش دهد. در این گزارش هرچند به برخی پیشرفت های صورت گرفته در منطقه برای بهبود امنیت غذایی و تغذیه اشاره شده است، اما تصریح شده است كه نابرابری فزاینده، رخدادهای شدید اقلیمی، تخاصمات و بلایای طبیعی می توانند تأثیرات مثبت این دستاوردها را تضعیف كنند. فائو امیدوار است كه یافته های این گزارش نه تنها باعث غنای گفتگوهای جاری شود بلكه زمینه ساز اتخاذ اقدامات نوآورانه و مؤثر از جانب كشورهای عضو در جهت بهبود امنیت غذایی و تغذیه در سرتاسر منطقه آسیا و اقیانوسیه شود.