به گزارش آنی غذا یك متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با اشاره به اینكه استرس می تواند سبب تهوع خصوصاً در دانش آموزان شود، اظهار داشت: باید به عادات و تركیب غذایی كودكان، دقت و نظارت كافی داشته باشیم.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، تیرنگ نیستانی، اضافه كرد: گاهی كودكان دبستانی در صبحگاه حالت تهوع و دل به هم خوردگی دارند كه اكثراً یكی از عوامل این بی میلی به خوردن صبحانه استرس است. وی افزود: بچه های كلاس اول برای رسیدن بموقع به مدرسه و سر كلاس هیجان و اضطراب بیشتری نسبت به سایر دوره ها دارند و همین اضطراب و تنش می تواند مانع از خوردن صبحانه شود. نیستانی، حالت تهوع و بی میلی به خوردن صبحانه را یكی از مهم ترین علایم اضطراب در كودكان دانست و اظهار داشت: خانواده ها باید توجه داشته باشند كه با رفتارهای خود به این اضطراب دامن نزند؛ گاهی پدرو مادرها برای رسیدن به محل كار خود عجله دارند و با شتاب كارهای خودرا انجام می دهند و وعده صبحانه را در منزل میل نمی كنند، خود این مساله سبب می شود كه اضطراب در كودكان تشدید شود. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اضافه كرد: كودكان هیچ گاه نباید صبحانه نخورده به مدرسه بروند و دراین بین سال اول مقطع دبستانی از اهمیت بیشتری نسبت به سایر دوره ها برخوردار می باشد. ایشان سپس سوژه مهم صرف صبحانه را تصریح كرد و اظهار داشت: مطالعات زیادی نشان داده است كه بچه هایی كه صبحانه نمی خوردند، احتمال چاق شدنشان بیشتر از كودكانی است كه صبحانه می خورند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اینكه تركیب صبحانه بسیار مهم می باشد، اظهار داشت: اگر چنانچه پدرو مادر بخواهند صبحانه را محدود به بیسكویت، شیركاكائو و یا شیرهای طعم دار كنند، مطمئناً مقصود حاصل نمی گردد. وی با اشاره به اهمیت تغذیه كودكان در مقطع ابتدایی، اظهار نمود: بخش مهمی از عادات غذایی در سنین كودكی شكل می گیرد و تغذیه در دوره كودكی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و تأثیر ویژه ای در سنین بالاتر دارد. بگفته استاد گروه انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، كودكان در سنین مدرسه آغاز به وزن گیری می كنند و جنس بافتی كه در این دوران ایجاد می شود بسیار مهم می باشد. نیستانی اضافه كرد: اگر بیشترین بافتی كه در بدن كودكان از ۷ سالگی و نخستین سال ورود به مدرسه تا دوران بلوغ ایجاد می شود، بافت چربی باشد، احتمال چاق شدن و چاق ماندن این كودكان در سنین بزرگسالی بیشتر وجود دارد و در ادامه مشكلات و عوارض چاقی بیشتر گریبان گیر این كودكان خواهد بود. وی با اشاره به اینكه باید به عادات و تركیب غذایی كه كودكان مصرف می كنند دقت و نظارت كافی داشته باشیم، تاكید كرد: عادات و تركیب غذا، ذائقه كودكان را از همان سنین ابتدایی پس از تولد شكل می دهد و در گام بعدی باید ماحصل این دو مورد در وزن گیری مطلوب كودك تأثیر داشته باشد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، درباره اهمیت مصرف میان وعده در كودكان، گفت: مصرف میان وعده در كودكان از اهمیت بالایی برخوردار است، مصرف مواد غذایی مثل كیك یا بیسكویت به سبب حجم كم و كالری بالا می تواند به ضرر كودكان تمام شود چونكه در تركیبات این مواد مقادیر زیادی از چربی و قند آزاد وجود دارد كه می تواند به سلامت كودكان لطمه وارد كند. هرچند كه در نگاه اول امكان دارد این مهم یك چاره سریع به نظر برسد ولی همیشه سریع ترین راه بهترین راه نیست. نیستانی با تاكید بر اینكه عادات غذایی نادرست تا سال ها همراه فرد است، تاكید كرد: فردی كه به مواد غذایی ناسالم و روش های نادرست تغذیه ای عادت كرده، این عادات غذایی را تا بزرگ سالی با خود حمل می كند. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه اشاره كرد: اگر فاصله بین صبحانه تا نهار نیز زیاد است، نان و پنیر، نان و پنیر و گردو یا سبزی، لقمه هایی نظیر كوكو و كتلت ها، میوه ها، خشكبارها، مغزها مانند گردو، فندق و بادام، برگه های میوه، انواع شیر خالص در ردیف تغذیه های سالمی است كه عموماً توسط والدین و بویژه مادران می تواند در كیف مدرسه فرزندان محصل قرار گیرد. وی با تاكید بر اهمیت سلامت مواد غذایی در بوفه مدارس توضیح داد: استفاده بیش از اندازه از مواد غذایی حتی در شرایطی كه از غذای سالم استفاده می شود نكته مهمی است چونكه با غذای سالم هم می شود چاق شد، به عبارت ساده تر اگر اضافه دریافت كالری رخ دهد چاقی و اضافه وزن نیز ایجاد می شود. نیستانی اظهار داشت: مسئله غذای سالم با تغذیه سالم متفاوت می باشد، فرد می تواند غذای سالم مصرف كند ولی تغذیه سالمی نداشته باشد. استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، به والدین و مربی های بهداشت سفارش كرد: اگر كودكی از جاده تندرستی و مسیر وزن گیری خود خارج شد و یا بافت چربی بیش ازحد در كودك به وجود آمد پیش از این كه این مساله تبدیل معضل شود باید پیگیری و بررسی شود. نیستانی، مصرف منبع پروتئینی غنی مثل پنیر، تخم مرغ، عدسی، حلیم و مجموعاً مصرف پروتئین را برای صبحانه كودكان سفارش كرد و اظهار داشت: پروتئین ها منابع غنی هستند كه در یادگیری بهتر و افزایش تمركز كودكان نقش مؤثر دارند.
منبع: آنی غذا