به گزارش آنی غذا رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، در ارتباط با رعایت نكات بهداشتی در هنگام توزیع چای و غذای نذری، توضیحاتی عرضه داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مجید تاجیك، با تاكید بر لزوم رعایت بهداشت در تهیه غذاهای نذری، اظهار داشت: هرگونه پخت و پز باید در مكان هایی با شرایط بهداشتی صورت گیرد و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای كارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام عرضه خدمت ضروری می باشد. وی با اشاره به اینكه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، خاطرنشان كرد: سفارش می شود از مواد غذایی بسته بندی شده ای كه مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده گردد. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه افزود: ضروری می باشد احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراكز مجاز مورد تایید دامپزشكی تهیه شود. تاجیك درباره نمك و روغن مورد استفاده در اقلام نذری اظهار داشت: برای تهیه و پخت غذا، برنج و همینطور مصرف روی سفره ها بایداز نمكهای بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو و از روغن های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده گردد. وی درباره ظروف مورد استفاده در نذری ها توضیح داد: در طبخ غذاها باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده گردد و بعد از هر بار طبخ مواد غذایی به نحو مطلوب ظروف و تجهیزات شست و شو شود. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه افزود: همینطور ضروری می باشد در هنگام توزیع غذا، از طریق رفتن افراد توزیع كننده غذا بر روی سفره ها خودداری شود. تاجیك درباره نحوه نگهداری غذاهای نذری بیان كرد: افراد باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی یعنی حداكثر دو ساعت، اجتناب كنند و در صورت اجبار به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد و روی شمعك گاز نگهداری شوند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد. وی با اشاره به اینكه در بعضی از مراسم ها غذا را چند ساعت پیش از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می كنند، اظهار داشت: اینكار سبب به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود و ضروری می باشد از بسته بندی غذا بیشتر از دو ساعت پیش از مصرف خود داری شود. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه با تاكید بر خودداری از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه، اضافه كرد: در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و سفارش می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده گردد. تاجیك با تاكید بر عدم مصرف دخانیات در مكان های مسقف، افزود: ضروری می باشد با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف جلوگیری شود. او همینطور بر اهمیت اطمینان از سلامت آب شرب تصریح كرد و اظهار داشت: ظروف چندبار مصرف كه برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود، باید مستمر شستشو و گندزدایی شوند. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه درباره نحوه استفاده درست از ظروف یك بار مصرف توضیح داد: در صورت استفاده از ظروف یك بار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یك بار مصرف برپایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده گردد. تاجیك افزود: استفاده از ظروف یك بار مصرف پلی استایرینی برای مواد غذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای ۶۵ درجه سانتی گراد) مناسب نمی باشد. وی درباره بهداشت سرویس های بهداشتی مكان های عزاداری خاطرنشان كرد: در سرویس های بهداشتی ضمن رعایت نظافت، باید نسبت به شستشو و گندزدایی مستمر و نصب سیستم لوله كشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام گردد. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، درباره پسماند های تولید شده در این ایام سوگواری اظهار داشت: پسماند های تولید شده باید به شكل بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شوند و ضروری می باشد دركنار هرایستگاه صلواتی سطل یا كیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوان های یك بار مصرف استفاده شده نگهداری شود. تاجیك افزود: بهتر است در توزیع آب و شربت در میان دسته های عزاداری و یا در مراسم از لیوان یك بار مصرف استفاده گردد. وی ادامه داد: بهتر است تا حد امكان از نوشیدنی های پك شده برای نذورات استفاده گردد و در صورت تهیه نوشیدنهای باز از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی كه آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود. رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه خاطرنشان كرد: برای خنك كردن نوشیدنی باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، چونكه یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند. تاجیك اضافه كرد: كارشناسان بهداشت محیط در این مدت با همكاری سایرارگان های نظارتی از ماسجد، تكایا و حسینه ها بازدید كرده و ضمن اموزش متولیان مساجد و روسای هیات ها بر نحوه رعایت موارد بهداشتی نظارت می كنند. وی ادامه داد: شهروندان در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شكایت بهداشتی میتوانند با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و مبحث را از این طریق پیگیری كنند.
منبع: آنی غذا