یافته جدید محققان؛ رژیم غذایی پرچرب محافظ جنین در مقابل آلزایمر

آنی غذا: مطالعه جدید نشان داده است جنین مادری كه دارای رژیم غذایی پرچرب است دارای بهبود شایان توجهی در عملكرد سیناپسی است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مطالعه اخیر نشان داده است كه رژیم غذای پرچرب در طول حاملگی از جنین در مقابل تغییرات در مغز كه منجر به آلزایمر در اینده می شود محافظت می نماید. «دومنیكو پراتیكو»، پژوهشگر ارشد از بنیاد تحقیقات الزایمر اسكات ریچاردز آمریكا، در این زمینه می گوید: «در انسان ها مشخص شده است كه افرادی كه مادرشان پس از سن ۶۵ سال مبتلا به الزایمر می شود در معرض ریسك بالا ابتلاء به این بیماری در همان سن قرار دارند.» بنظر می رسد شاخصهای ژنتیكی منتقل شده از مادر به نوزاد، توضیح اصلی این پدیده باشد، اما تابحال هیچ ژنی در امتداد توضیح انتقال بیماری آلزایمر بوسیله مادر شناسایی نشده است. برای فهم بهتر رابطه منحصربه فرد بین بیماری آلزایمر مادر و خطر ابتلاء جنین به این بیماری، پژوهشگران به بررسی چربی موش های مادر در طول حاملگی شأن پرداختند. این موش ها به طورمهندسی شده مبتلا به الزایمر شده بودند. موش های حامله از ابتدا تا اختتام حاملگی با رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند. پس از تولد نوزاد، مادران به رژیم غذایی نرمال خود بازگشتند. در سن ۱۱ ماهگی، نوزاد در معرض تست های رفتاری به منظور ارزیابی توانایی و حافظه یادگیری قرار گرفت. دكتر پراتیكو در ادامه می افزاید: «ما دریافتیم حیوانات دارای مادرانی كه در زمان باردری شأن رژیم غذایی پرچرب داشتند مهارت های یادگیری و حافظه بهتری در مقایسه با سایر نوزادان داشتند.» بگفته پژوهشگران، رژیم غذایی پرچرب مادر در زمان حاملگی سبب بهبود چشم گیر عملكرد سیناپسی در مقایسه با مادران دارای رژیم غذایی نرمال می شود. سیناپس ها كه محل تلاقی نورون ها هستند، نقش مهمی در یادگیری و تشكیل حافظه دارند.

منبع: