به گزارش آنی غذا استادیار انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، در ارتباط با راهكارهای كنترل فشار خون بالا، توضیحاتی عرضه داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مریم امینی، اظهار داشت: به صورت كلی سبزیجات به علت اینكه منابع بسیار خوبی از پتاسیم هستند در كاهش فشار خون نقش مؤثری دارند، برای مثال سیب زمینی، قارچ و گوجه فرنگی نقش بسیار بااهمیتی در كنترل و كاهش فشار خون دارند. وی افزود: لازم است بدانید كه فشار خون بالا بدون علامت است و شاید تا زمانی كه منجر به بروز عوارض نشود تشخیص داده نمی گردد ازاین رو برای پی بردن به فشار خون بالا باید به صورت مستمرفشار خون را اندازه گیری نمود. به قول امینی، با پیشگیری و كنترل این بیماری می توان از بروز عوارض، ناتوانی و مرگ و میر ناشی از آن به میزان قابل ملاحظه ای كاست. وی با اشاره به اینكه كاهش وزن و حفظ وزن طبیعی از اركان اساسی هر برنامه طراحی شده برای مقابله با فشار خون است، تصریح كرد: تحقیقات نشان داده است كه افراد مبتلا به فشار خون بالا باید مصرف سدیم را كاهش داده و در عین حال مصرف پتاسیم و كلسیم را بالا ببرند. امینی تصریح كرد: مواد غذایی سرشار از پتاسیم نظیر حبوبات، سبزیجات، كلم بروكلی، سبزی خوردن، جعفری، گوجه فرنگی، قارچ، سیب زمینی، غذاهای گیاهی، موز، هلو، انگور، آلو، انجیر، گریپ فروت، انواع مركبات حاوی ویتامین C، دانه كنجد و برنج در كاهش فشار خون بالا موثرند. وی ادامه داد: هرچند خیلی از داروها برای كنترل فشارخون تجویز می شود، اما تغییر در شیوه زندگی منجر به كاهش فشارخون بالا می شود و در خیلی از موارد با رعایت رژیم غذایی مناسب با نظر پزشك معالج به مصرف قرص بسیار كاسته می شود. امینی، ورزش، ترك سیگار، مرتفع ساختن استرس و داشتن آرامش خاطر را چاره مؤثر برای كنترل فشار خون دانست و به افرادی كه مبتلا به فشار خون بالا هستند سفارش كرد؛ در كنار مصرف دارو باید به رژیم غذایی سالم اهمیت دهند. استادیار انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، خاطرنشان كرد: بحثی كه در فشار خون مطرح است، بحث مصرف نمك و سدیم بالا است، در خیلی از افراد مصرف نمك زمینه افزایش فشار خون را فراهم می آورد، ازاین رو افرادی كه مبتلا به افزایش فشار خون هستند نباید بیشتر از ۵ تا ۶ گرم نمك در روز مصرف كنند. وی ادامه داد: این مقدار تقریباً برابر با یك قاشق چای خوری است، اما بیماران مبتلا به فشار خون بالا باید حتی از این مقدار هم كمتر نمك مصرف كنند كه این مقدار را پزشك معالج برای این بیماران مشخص خواهد نمود. امینی سفارش كرد: هیچگاه به غذای خود در سفره، نمك اضافه نكنید، هر نوشیدنی و یا غذای آماده ای كه از فروشگاه می خرید حتما به برچسب نشانگر اطلاعات تغذیه ای كه میزان نمك موجود در آنكه اكثراً به نام سدیم (Sodium) مشخص می شود، توجه كنید چون كه نمك دارای مقدار زیادی سدیم است و از این منظر مهم و خطرناك می باشد. استادیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی استفاده از چاشنی، ادویه ها، سس های خانگی بدون نمك و سبزیجات معطر را جایگزین مناسبی برای طعم دار كردن غذاها ذكر كرد و تصریح كرد: افرادی كه از فشار خون بالا رنج می برند باید از خوردن غذاهایی مانند سوسیس، كالباس، كنسرو گوشت، ماهی دودی یا كنسرو شده، سس ها و كنسروها كه سرشار از سدیم هستند، پرهیز كنند. وی تصریح كرد: بسیاری از عادات غلط غذایی در واقع در یكسال اول تولد شكل می گیرد و ترك این عادات غلط در بزرگسالی ناممكن و یا در بهترین حالت كار بسیار مشكلی است، ازاین رو به خانواده ها سفارش می شود ذائقه سازی سالم را از همان ماههای اولی كه كودك با غذای سفره آشنا می شوند، آغاز كنند.