یافته های پژوهشی نشان می دهد؛ تاثیر مصرف ماست های پروبیوتیك در درمان دیابت

آنی غذا: وجود انواع نامناسب باكتری های روده ای منجر به بروز دیابت نوع یك می شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، برخی میكروب های موجود در محصولات لبنی كه بطور ژنتیكی دستكاری شده اند، قادرند سلول های روده را برای تولید انسولین مورد نیاز تحریك كرده و به این طریق به درمان دیابت كمك كنند. بررسی ۳۳ كودك كه بطور ژنتیكی در معرض خطر مبتلاشدن به دیابت قرار داشتند، طی مدت سه سال نشان داد كه حضور باكتری های نامتعارف در روده عامل مبتلاشدن به دیابت نوع یك است. چهار تن از كودكان مورد آزمایش در سن سه سالگی به دیابت مبتلا شدند. تیم تحقیق به سرپرستی «رامنیك خاویر» از بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون متوجه شدند كه این كودكان نسبت به سایرین، تعداد باكتری های كمتری در روده خود دارند و بطور میانگین تعداد گونه های باكتریایی موجود در روده این كودكان، ۲۵ درصد كمتر از كودكان سالم می باشد. همین طور آن دسته از گونه های باكتریایی كه معمولاً بعنوان آغازگر التهاب روده ای عمل می كنند، در روده این كودكان بیشتر بود. التهاب روده می تواند مقدمه ای برای مبتلاشدن به دیابت نوع یك باشد. در این نوع دیابت، سیستم ایمنی فرد بطور اشتباهی آنتی بادی های تولید می كند كه به سلول های بتا در لوزالمعده كه انسولین می سازند، حمله كرده و آنها را از بین می برد. پژوهشگران تغییر در میكروبیوم روده را عامل اساسی مبتلاشدن به دیابت نوع یك می دانند و اعتقاد دارند كه ثابت نگه داشتن میكروبیوم روده می تواند راهی برای پیش گیری از مبتلاشدن به دیابت باشد. یكی از طریق های درمان، استفاده از باكتری های دستكاری شده ای نظیر Lactobacillus gasseri است كه در بعضی ماست های پروبیوتیك یافت می شود. این باكتری به ژن های انسانی مربوط به تولید انسولین مجهز می شوند. آزمایش ها نشان داده است كه در موش های دیابتی، این ژن ها برخی سلول های روده ای را به شكلی تحریك می كنند كه همچون سلول های سازنده انسولین در لوزالمعده عمل می نمایند. انسولین تولید شده توسط این سلول ها همچون انسولینی كه توسط سلول های لوزالمعده تولید می شود، بر روی سطح قند خون عمل می كند و بدین سان مركز كنترل انسولین از لوزالمعده به روده منتقل می شود.

منبع: