احتمال مبتلاشدن به عفونت با ۱۰ دقیقه شنا كردن در دریا

آنی غذا: یك مطالعه نشان داده است تنها ۱۰ دقیقه زمان می برد تا تمام سطح پوست بدنتان از باكتری های دریایی پوشیده شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، در این مطالعه یك تیم تحقیقاتی به ساحلی در كالیفرنیا رفته و افرادی را كه بطور مكرر به شنا نرفته و از كرم ضد آفتاب نیز استفاده نمی كنند، تحت نظر قرار دادند.
بعد از گرفتن نمونه هایی از پوست این افراد قبل و بعد از شنا در دریا، باكتری های رایج اقیانوسی با نام “ویبریو” كه معمولا در آب های شور یافت می شود در نمونه ها دیده شد.
در صورتیكه “ویبریو” لزوما بد نیست اما بعضی از گونه های آن هستند كه بیماری زا بوده و خطر مبتلاشدن به عفونت را با ایجاد اختلال در میكروبیوم حساس پوست فرد می افزایند.
میكروبیوم ها از پوست در مقابل میكروب ها محافظت می كنند و این تیم تحقیقاتی متوجه شدند كه میكروبیوم های پوست افراد بعد از شنا در دریا تغییر كرده و بسیار شبیه به یكدیگر شده است. این یافته ها نشان داده است شنا در دریا می تواند تنوع و تركیب میكربیوم های پوست افراد را تغییر و كم كند.
متخصصان دانشگاه كالیفرنیا در ارواین خاطر نشان كرده اند كه این مطالعه هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز دارد اما می تواند این مسئله را كه چرا افرادی كه در دریا شنا می كنند بیشتر از افرادی كه در ساحل می مانند گرفتار دردهای شكمی و عفونت های گوش می شوند، توضیح دهد.
بااینكه بیشتر عفونت هایی كه بوسیله شنا در دریا به بدن وارد می شود به سبب آلودگی آب به مدفوع است اما این مطالعه نشان داده كه باكتری های دریاها بطور كلی می توانند بوسیله تاثیراتی كه بر میكروبیوم پوست می گذارند، احتمال بروز بیماری را بیشتر كنند.
شركت كنندگان در این مطالعه افرادی بودند كه بطور مكرر در دریاها شنا نكرده، كرم ضد آفتاب استفاده نكرده و طی ۱۲ ساعت قبل از مطالعه استحمام نكرده بودند. این افراد هم چنین طی شش ماه گذشته هیچ گونه آنتی بیوتیكی مصرف نكرده بودند.
از پوست داوطلبان یك دفعه قبل از شنا كردن در دریا و یك دفعه بعد از شنا به مدت ۱۰ دقیقه و خشك شدن بدنشان بطور كامل نمونه برداری شد. در همه نمونه ها باكتری های رایج در دریاها كه “ویبریو” نامیده می شوند، پیدا شد.
نكته قابل توجه آن كه قبل از شنا، میكروبیوم های پوست افراد كاملا قابل تشخیص بودند اما بعد از شنا شبیه به هم شده و تغییر كرده اند.
بعضی از گونه های ویبریو سبب بروز بیماری هایی چون وبا یا به ندرت سبب عفونت های پوستی خورنده به خصوص در افرادی كه سیستم ایمنی ضعیفی دارند، می شوند.
در صورتیكه باكتری های معمول بعد از خشك شدن پوست از روی آن زدوده شده بودند، باكتری های ویبریو هم چنان روی پوست افراد باقی مانده بود. اما روش این تیم می توانست تنها حضور گونه های ویبریو را تشخیص دهد و گونه های دیگر با این روش قابل شناسایی نبودند.
از آن جایی كه میزان باكتری های یافت شده روی پوست شناگران بیشتر از میزان باكتری های موجود در اطراف آب های اقیانوسی بوده بنظر می رسد این باكتری ها به شدت جذب پوست شده و روی آن باقی می مانند.
بنا بر گزارش دیلی میل، میكروبیوم های پوست انسان نقش مهمی در عملكرد سیستم ایمنی بدن، بیماری های موضعی و سیستمیك و عفونت ها دارد و میكروبیوم های سالم از انسان در مقابل كلونیزاسیون و عفونت با باكتری ها محافظت می كند.

منبع: