به گزارش آنی غذا محققان یكی از شركت های مستقر در مركز رشد دانشگاه علم و صنعت به دانش فنی سرنگ های اینفیلتور كه در عمل آنژیوپلاستی و استنت گذاری (فنرگذاری) در درمان انسداد عروق كرنری بیماران قلبی كاربرد دارد، دست پیدا كردند و امیدوارند با سرمایه گذاری صندوق پژوهش و فناوری این دانشگاه، ظرفیت این شركت افزایش یابد.
دكتر مهدی خدادادی از مجریان طرح در گفتگو با ایسنا، سرنگ اینفلیتور را همچون تجهیزات یك مرتبه مصرف برای انجام اعمال قلب توصیف كرد و اظهار داشت: این تجهیز در اعمال جراحی انژیوپلاستی و استنت گذاری (فنرگذاری) در درمان انسداد عروق كرنری بیماران قلبی به كار برده می شود.
وی میزان مصرف سالانه این تجهیز در كشور را حدود ۳۰۰ سرنگ دانست و اضافه كرد: میزان ارزبری این محصول حدود ۴.۵ میلیون یورو برآورد شده است؛ ازاین رو این محصول یك محصول استراتژیك در كشور به حساب می آید.
خدادادی با تاكید بر اینكه این تجهیز پزشكی از كشورهایی چون ایتالیا، فرانسه و چین وارد می شود، تصریح كرد: ما این محصول استراتژیك را با هدف پیشگیری از خروج ارز تولید كردیم.
این محقق با اشاره به راه اندازی خط تولید سرنگ اینفلیتور، اظهار نمود: كلیه دستگاه های مورد نیاز خط تولید این سرنگ و قطعات اولیه آن از جانب محققان این شركت طراحی و بومی سازی شده است.
وی به بیان عملكرد این سرنگ در عمل آنژیوپلاستی پرداخت و اظهار نمود: زمانی كه بالن وارد رگ می شود، نیاز است كه این بالن با فشار ۳۰ اتمسفر باز شود كه یا استنت را در محل قرار دهد و یا با بالن زنی، رگ را باز كند. این سرنگ قادر به پمپ ماده حاجب با فشار بالا به رگ است.
خدادادی میزان ظرفیت تولید این شركت را ۱۲۰ هزار سرنگ در سال ذكر كرد و افزود: با سرمایه گذاری كه از جانب صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت صورت می گیرد، امیدواریم ظرفیت تولید این شركت را افزایش دهیم تا بتوانیم كلیه نیاز كشور را تولید نماییم.
وی به مزایای این سرنگ نسبت به نمونه های خارجی اشاره نمود و اظهار داشت: محصولات خارجی كه به كشور وارد می شوند، خدمات پشتیبانی ندارند؛ ولی محصول ما بگونه ای است كه با بیمارستان ها تعامل داریم و هر محصولی كه در اختیار بیمارستان ها قرار می گیرد، فرم های نظرسنجی آنها پر می شود تا بررسی شود كه این سرنگ محصولی مورد علاقه پزشك ایرانی است یا خیر.
خدادادی با تاكید بر اینكه خیلی از سرنگ هایی كه هم اكنون در بازار موجود است، ضعف هایی دارند كه به سبب نبود خط تولید در كشور برطرف نمی شوند، خاطرنشان كرد: ولی سرنگ تولید شده كلیه ضعف های موجود در آن برطرف شده است.
به قول وی، خط تولید این محصول در منطقه ویژه اقتصادی مهرشهر كرج به راه افتاده است.
این محقق با اشاره به همكاری این شركت فناور با صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت، اظهار داشت: در این همكاری مقرر است صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه ۲ میلیارد تومان در تولید سرنگ اینفلیتور سرمایه گذاری كند. این همكاری در جهت افزایش ظرفیت تولید بوده است.
وی افزود: بر مبنای برنامه ریزی های صورت گرفته مقرر است در كشور با ارز دولتی حداقل ۸۰ هزار سرنگ وارد شود و با عنایت به مشكلات ارزی موجود در كشور در صورتیكه این سرمایه گذاری صورت گیرد، می توانیم مانع از اختصاص ارز دولتی به این تجهیز پزشكی شویم.
خدادادی تصریح كرد: این محصول دارای تاییدیه از جانب بیمارستان های “شهید رجایی”، “مركز قلب”، “شهید چمران” تهران و “آتیه” است.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، سرنگ اینفلیتور، از تجهیزات یك مرتبه مصرف حوزه قلب و عروق است كه كاربرد آن باد كردن بالن در عمل آنژیوپلاستی و استنت گذاری (فنر گذاری) در درمان انسداد عروق كرنری بیماران قلبی است.
این سرنگ مشمول تحریم های ظالمانه ضد ایران بوده و بنابراین واردات آن به كشور با چالش همراه می باشد. از این محصول سالانه در كشور حدود ۳۰۰ هزار عدد مصرف می شود و هم اكنون محصولی كاملاً وارداتی است كه برای خرید این سرنگ ارز از كشور خارج می شود؛ ضمن آنكه به سبب كیفیت بالای این محصول، قابلیت رقابت با نمونه های خارجی در بازار بین المللی وجود دارد.
این شركت دانش بنیان با هدف بی نیازی كشور به واردات تجهیزات پزشكی، در جهت تحقق شعار اقتصاد مقاومتی به منظور تولید و ایجاد اشتغال، پایه ریزی شده و تا كنون نسبت به توسعه محصولات مختلفی مانند سرنگ اینفلیتور، “تی. آر. بند”، دستگاه “آووكسی متر لام مخصوص آن”، “كیت تشخیص ACT”، “كیت PTCA (قطعات وای، تورك و نیدل آنژیوگرافی) ” اقدام نموده است.