به گزارش آنی غذا مطالعات جدید نشان می دهند مصرف بیش از اندازه نمك علاوه بر ایجاد فشار خون بالا و بیماری های قلبی- عروقی، می تواند خطر مبتلا شدن به سرطان معده را افزایش دهد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، پژوهشگران دریافتند مصرف زیاد نمك به رشد باكتری هلیكوباكترپیلوری كمك خواهد نمود و با رشد این باكتری در معده، سلول های خیلی از این بخش به عفونت گرفتار می شوند و افزایش این عفونت به ایجاد سلول های سرطانی منجر خواهد شد و در نهایت فرد به بیماری سرطان معده مبتلا می شود. مهمترین عامل خطر ابتلاء به سرطان معده، ایجاد عفونت ناشی از یك نوع باكتری به نام هلیكوباكتر پیلوری (Helicobacter pylori) است كه سبب بروز التهاب و عفونت در معده شده و در نهایت سبب افزایش ریسك ابتلاء به سرطان می شود. هلیكوباكتر پیلوری گونه ای از باكتری هلیكوباكتر بوده و شایع ترین موجود ذره بینی است كه انسان ها را به عفونت مبتلا می سازد. بیشتر از نیمی از مردم دنیا به این باكتری آلوده هستند. باكتری مذكور عامل اصلی بیماری هایی همانند زخم معده و ناراحتی های دستگاه گوارش بشمار می رود. «جان آترتون»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «پژوهشگران هنوز به صورت دقیق نمی دانند كه چرا مصرف زیاد نمك خطر ابتلاء به سرطان معده را زیاد می كند اما مطالعات نشان می دهند كه امكان دارد نمك زیاد به رشد باكتری هلیكوباكتر پیلوری در معده كمك نماید.» سازمان بهداشت جهانی در دستور العمل هایش در ارتباط با این مساله اعلام نموده كه روزانه بیشتر از ۵ گرم نمك (برابر با یك قاشق چایخوری) نباید مصرف شود. به باور خیلی از پزشكان مردم باید بدانند كه مصرف بیش از حد نمك همان گونه كه به ایجاد بیماری فشار خون و بیماری های قلبی– عروقی می انجامد، به ابتلای بیماری سرطان معده هم منجر می شود. از جانب دیگر به قول پژوهشگران، مصرف كم نمك خطر ابتلاء به سرطان معده را به صورت حتم كاهش خواهد داد.