به گزارش آنی غذا مشاور وزیر و سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، بر رعایت تدابیر در رابطه با مزاج هر فصل برای جلوگیری از بروز بیماری های رایج آن فصل تاكید نمود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، محمود خدادوست، اظهار داشت: حكمای ایرانی در مورد هر فصل تدابیری را عرضه كرده اند كه به صورت عادت در فرهنگ بومی مردم جای گرفته است و موارد مختلف این عادات را در چارچوب رسم و رسومات در مناطق مختلف كشور مشاهده می نماییم.وی اضافه كرد: برای مثال، طبق رسم شمال كشور، مردم در آخرین چهارشنبه سال، آش ترش را انتخاب می كنند و به علت اینكه مزاج این غذا سرد و ترش است، سبب می شود بدن خویش را با افزایش حرارت در فصل بهار تطبیق دهد تا حجم خون به صورت ناگهانی در بدن افزایش نیافته و سبب بروز بیماری های در رابطه با فصل بهار نشود.سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، در مورد برخی سفارش ها و تدابیر مهم طب ایرانی برای فصل بهار، تصریح كرد: مزاج فصل بهار گرم و تر است و بهتراست، مصرف موادغذایی خون ساز، مانند شیرینی جات و غذاهای دارای گوشت قرمز كاهش پیدا كند تا از بروز بیماری های در رابطه با این فصل جلوگیری شود.وی با سفارش به پرهیز از مصرف غذاها و خوراك های شور و غلیظ و ادویه جات تند مانند دارچین، فلفل و زنجبیل، بر مصرف بیشتر سبزیجات و میوه جات خنك و آش هایی كه ته مزه ای از گوشت دارند، تصریح كرد و اضافه كرد: آب پرتقال، آب انار و آب زرشك هم نوشیدنی هایی هستند كه هم از نظر مزاجی، سرد بوده و هم اینكه نوشیدنی های خنكی هستند و می توان از آنها در فصل بهار بهره برد.خدادوست تعطیلات نوروز را فرصتی مناسب برای بهره مندی از فواید صبحانه، بعنوان مهم ترین وعده غذایی، فارغ از مشغله های كاری ایام سال دانست و خاطرنشان كرد: سفارش همیشگی ما در روزهای نوروز، غنی تر كردن وعده صبحانه است و اینكه اگر احساس سیری می كنید، یك وعده در بین غذا میل كنید.وی بهترین زمان برای ورزش كردن در فصل بهار را اوایل روز و هنگام بامداد و اواخر روز و هنگام غروب عنوان نمود و افزود: ورزش در فصل بهار باید آرام و طولانی مدت باشد تا بیشتر از ایجاد گرما در بدن، سبب تحلیل مواد زائد تجمع یافته در فصل زمستان شود.مشاور وزیر بهداشت با تاكید بر اینكه سفارش به عموم مردم برای انجام حجامت در فصل بهار مبنای علمی نداشته و می تواند سلامتی برخی را به مخاطره اندازد، عنوان كرد: درست است كه حكمای ایرانی بر انجام پاكسازی در فصل بهار سفارش كرده اند، اما روش پاكسازی در هر فرد باید با عنایت به شرایط مزاجی و یا احتمالاً سوءمزاج غالب شده بر بدن وی و توسط پزشك متخصص تعیین شود.خدادوست با سفارش به مصرف سبزی «خرفه» در كنار وعده های غذایی، بیان كرد: خرفه تأثیر بسیار زیادی در درمان خارش های فصل بهار و از بین رفتن تلخی دهان در این فصل دارد.