به گزارش آنی غذا مشاور معاون درمان وزارت بهداشت در امور بیماری ها، نحوه عرضه خدمت به بیماران سكته حاد قلبی و مغزی و همینطور افراد مبتلا به اعتیاد را شرح داد.
دكتر جمشید كرمانچی در گفتگو با ایسنا، درباره وضعیت رسیدگی به بیماران سكته حاد قلبی و مغزی در تعطیلات نوروزی، اظهار داشت: در وزارت بهداشت نحوه عرضه خدمات در دو مورد بیماری های سكته حاد قلبی و مغزی را برنامه ریزی كردیم و بیماران در صورت مشاهده علائم باید به بیمارستان های مجری طرح ۲۴۷ و ۷۲۴ رجوع و در آن جا خدمات لازم را دریافت نمایند.
وی با اشاره به اینكه ۵۴ مركز برای خدمات سكته حاد مغزی و ۵۳ مركز برای خدمات سكته حاد قلبی در كشور وجود دارد و آماده عرضه خدمت به این بیماران هستند، اضافه كرد: بعضی از مراكز هم خدمات را به صورت مشترك عرضه می دهند.
كرمانچی تصریح كرد: از طرفی با عنایت به اینكه بیماران سكته مغزی و قلبی نیازمند خدمات اورژانس هستند، در زمان مشاهده علائم با اورژانس بیمارستانی تماس بگیرند؛ چراكه اورژانس مراكز عرضه دهنده خدمات را می شناسد و بیماران را به سرعت به بیمارستان های ۲۴۷ و ۷۲۴ منتقل می كند. ازاین رو ترجیح ما این است كه بیماران از راه اورژانس پیش بیمارستانی و آمبولانس ۱۱۵ به بیمارستان منتقل شوند تا با مراجعات مختلف به بیمارستان های دیگر، زمان طلایی برای دریافت خدمت را از دست ندهند.
مشاور معاون درمان وزارت بهداشت در امور بیماری ها، افزود: این مراكز در تمام شهرهایی كه دانشگاه و دانشكده علوم پزشكی داریم، وجود دارند و به شهرهای غیردانشگاهی هم عرضه خدمات می دهند. بر این اساس هماهنگ كرده ایم كه برای سكته حاد مغزی خدمات به صورت اورژانس عرضه شود و برای سكته حاد قلبی هم فقط در همان ۵۳ مركز اقدامات لازم انجام می شود و سایر بیمارستان هایی هم كه سی سی یو دارند، خدمات را مشابه سایر ایام سال به بیماران عرضه می دهند.
كرمانچی در ادامه صحبت هایش با اشاره به وضعیت فعالیت كلینیك های ترك اعتیاد در روزهای نوروز، اظهار داشت: با عنایت به اینكه مراكز ترك اعتیاد و درمان اختلالات سوء مصرف مواد به صورت سرپایی خدمات شان را دریافت می كنند و اغلب این مراكز در بخش خصوصی قرار دارند، در ایام نوروزی تعطیل هستند.
وی با اشاره به اینكه البته داروهای این بیماران به میزان مورد نیاز زمان تعطیلات به آنها عرضه می شود، اظهار نمود: اطلاعات افراد در این مراكز ثبت است و برای ایام تعطیل به آنها دارو می دهند و مشخص است كه چه مقدار دارو به بیماران داده شده و آنها چقدر دارو باید مصرف كنند. در عین حال اگر بیماری گرفتار عارضه اورژانس شود، همان زمان اگر با ۱۱۵ تماس بگیرند، مراكز عرضه دهنده خدمات مشخص است و با عنایت به اینكه بیمار اورژانس است، در كلیه مراكز درمانی به آنها عرضه خدمت می شود. اگر هم بیماری در این ایام با مشكل مواجه گردید با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرند.