به گزارش آنی غذا مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره شیوع كم خونی، كم وزنی و كوتاه قدی در كودكان ایرانی توضیح داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، زهرا عبداللهی، در حاشیه چهاردهمین كنگره تغذیه كودكان و نوجوانان ایران كه در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی در حال برگزاری است، با اشاره به كاهش شیوع كوتاه قدی و كم وزنی ناشی از سوء تغذیه در كشور، اظهار داشت: آخرین مطالعات كشوری نشان داده است در دو دهه اخیر سوءتغذیه كودكان كه یك مشكل جدی بوده كه به میزان قابل توجهی كاهش پیدا كرده است. وی به شیوع كوتاه قدی در كودكان اشاره نمود و اضافه كرد: سه دهه پیش شیوع كوتاه قدی ناشی از سوء تغذیه در كودكان ۲۰ درصد بود و این میزان در مناطق محروم به ۵۰ درصد می رسید، اما بر مبنای آخرین مطالعات انجام شده شیوع كوتاه قدی از میانگین ۲۰ درصد به ۴ درصد كاهش پیدا كرده است و این به معنای رشد ۷۵ درصدی در كاهش شیوع كوتاه قدی كودكان است. عبداللهی با بیان میزان شیوع كم وزنی در كودكان، اظهار نمود: میزان كم وزنی ناشی از سوء تغذیه در كودكان سه دهه پیش ۱۷ درصد بود كه با مداخلات صورت گرفته در شبكه بهداشت و درمانی و مراقبت های تغذیه ای برای كودكان به همراه مداخلات بین بخشی در كاهش سوءتغذیه توانستیم این میزان را به ۳.۸ درصد كاهش دهیم و این نشان از كاهش چشمگیر سوء تغذیه در كودكان است. مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزود: در مناطق محروم به علت اینكه فقر، بی سوادی و خشكسالی و تغییرات آب و هوایی وجود دارد شیوع سوء تغذیه از میانگین كشوری بیشتر است، اما با این وجود سوء تغذیه ناشی از كم وزنی در مناطق محروم هم نسبت به سه دهه پیش به میزان قابل توجهی كاهش پیدا كرده است. وی به تشریح شیوع كم خونی در كودكان پرداخت و اظهار داشت: شیوع كم خونی در كودكان حدود ۴ درصد است كه در مناطق محروم به ۸ درصد می رسد البته ما كاهش چشمگیری در میزان شیوع كم خونی نسبت به ۳۰ سال پیش داریم و همه این ها نتیجه اقدامات بهداشت و درمانی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. چهاردهمین كنگره تغذیه كودكان و نوجوانان ایران از ۳ تا ۵ بهمن ۹۷ در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی در حال برگزاری است.