آنی غذا: پوكی استخوان همچون مشكلات جسمی است كه افراد در دوران میانسالی به آن دچار می شوند اما كاهش تراكم استخوان از سن ۴۰ سالگی آغاز می گردد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، اخیرا گروهی از متخصصان در بررسی های خود دریافتند كه مصرف پروبیوتیك ها می تواند روشی موثر و ایمن در كمك به پیشگیری از تحلیل رفتن بافت استخوان ها باشد.
استخوان ها به گونه ای نیستند كه یك مرتبه رشد كنند و تا آخر عمر وضعیت خویش را حفظ كنند. بلكه آنها از بافت زنده ای تشكیل شده اند كه پیوسته تجزیه شده و به یك استخوان جدید تغییر شكل پیدا می كند. این فرآیند در دوران جوانی اثرگذارتر است و در سن ۳۰ سالگی افزایش تراكم استخوان متوقف شده و در دهه ۴۰ و ۵۰ سالگی از عمر، میزان تجزیه بافت استخوانی نسبت به بازتولید آن بیشتر است. با گذشت زمان این وضعیت به عارضه پوكی استخوان منجر می گردد.
زنان مسن بیشتر مستعد مبتلا شدن به پوكی استخوان هستند اما این بیماری به زنان منحصر نمی گردد و امكان ابتلای مردان هم به پوكی استخوان وجود دارد. باآنكه داروها و روش های درمانی برای كمك به درمان پوكی استخوان وجود دارد اما پیشگیری یا كند ساختن روند اولیه از بین رفتن بافت استخوانی گزینه مناسب تری خواهد بود.
محققان آمریكایی در مطالعه اخیر تاثیر مصرف پروبیوتیك ها در تقویت تراكم بافت استخوانی را ارزیابی كردند. در این آزمایش ها آنها به بررسی تاثیر مصرف نوعی مكمل حاوی پروبیوتیك روی تعدادی موش ماده برای مدت زمان چهار هفته پرداختند.
به گزارش مدیكال نیوز تودی، این متخصصان مشاهده نمودند كه پروبیوتیك ها رشد گونه ای از باكتری های روده را باعث می شوند كه به تولید متابولیت ویژه ای به نام “بوتیرات” كمك می نماید. بوتیرات سبب می گردد سلول های T در مغز استخوان، پروتئینی موسوم به Wnt10b تولید كنند كه برای رشد بافت استخوانی ضروری می باشد.