آنی غذا: به قول متخصصان تغذیه، به غیر از نورخورشید مواد خوراكی بهترین منبع تامین ویتامین D بدن هستند اما فقط چند ماده خوراكی می توانند میزان موردنیاز این ویتامین را تامین كنند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، عصر دیجیتال باعث افزایش بی تحركی و عدم حضور كمتر در فضاهای باز شده است. در نتیجه ما كمتر در معرض نور خورشید هستیم و ویتامین D كمتری دریافت می نماییم كه می تواند سلامت ما را به خطر انداخته و تاثیر مستقیم بر سلامت استخوان ها و سیستم ایمنی بدن ما داشته باشد.
در حال حاضر میزان ویتامین D موردنیاز برای افراد تا سنین ۷۰ سال، ۶۰۰ واحد بین المللی IU در روز و برای افراد بالای ۷۰ سال، ۸۰۰ IU است.
بدون در نظر گرفتن مواد خوراكی، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرارگرفتن صورت، دستان، پاها یا پشت بدن در معرض نورخورشید بدون ضدآفتاب می تواند منجر به تولید ویتامین D موردنیاز بدن برای یك هفته شود. اما همیشه این روش امكان پذیر نیست و باید با خوردن منابع خوراكی این ویتامین بدن را تامین كرد. ۵ ماده خوراكی بعنوان بهترین منبع ویتامین D عبارتند از:
۱- شیر: یك لیوان ۲۳۵ میلی لیتری شیر حاوی ۱۰۰ IU ویتامین D است.
۲- ماهی تن كنسروشده: ۱۱۴ گرم ماهی تن كنسروشده معادل ۱۵۰ IU ویتامین D است.
۳- ماهی چرب: ماهی سالمون به وزن ۸۵ گرم دارای ۴۵۰ IU ویتامین D است.
۴- تخم مرغ: یك زرده تخم مرغ حاوی ۴۰ IU ویتامین D است.
۵- قارچ های رشدیافته در مقابل نور UV: ۱۴۰ گرم قارچ رشدیافته در مقابل اشعه UV حاوی ۴۰۰ IU ویتامین D هستند.
افرادی كه به قدركافی در معرض نورخورشید قرار نمی گیرند و مطمئن نیستند با استفاده از رژیم غذایی هم به این میزان ویتامین D دست می یابند بهتر است با مشورت پزشك شان مكمل مصرف كنند. ویتامین D به دوشكل D۳ و D۲ است كه پزشك بهترین نوع را برای فرد تشخیص می دهد.