آنی غذا: دبیر علمی سی و پنجمین همایش سالانه انجمن علمی روانپزشكان ایران توضیحاتی در مورد درمان ناخن جویدن كودكان و زمان مناسب برای جدا كردن محل خواب كودك از والدین عرضه داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، دكتر كتایون رازجویان در آستانه برگزاری سی و پنجمین همایش سالانه انجمن علمی روانپزشكان ایران در ارتباط با مبحث ناخن جویدن كودكان تصریح كرد: این مسئله یكی از عادت های رفتاری بسیار شایع در كودكان است كه می تواند سبب ناراحتی والدین و اقدام جهت درمان و رفع مشكل شود.
وی ادامه داد: ناخن جویدن می تواند تنها یك عمل عادتی باشد، ولی در مواردی می تواند همراه با سایر اختلالات باشد. در غالب كودكان ناخن جویدن آنها ناشی از استرس و اضطراب نیست، بلكه امكان دارد با انجام این عمل احساس خوشایندی به آنها دست داده و این مسئله سبب شده كه به مرور این مورد تبدیل به عادت در آنها شود.
این روانپزشك كودكان اظهار داشت: البته هر چه كه میزان تنش در كودكان افزایش یابد سبب می گردد كه این رفتار هم بیشتر از جانب آنها صورت گیرد. در صورتیكه شدت این مسئله چندان زیاد نباشد، امكان دارد با افزایش سن كاهش پیدا كند و از بین برود. بنابراین والدین نباید خیلی به آن حساس شوند؛ چون كه نتیجه معكوس خواهد داد.
رازجویان اظهار داشت: والدین باید ابتدا بتوانند از روش هایی كه دسترسی كودكان را به ناخن كمتر می كند، استفاده كنند. مثلا هنگام تماشای فیلم، كودك دستكش دستش كند یا دست هایش را زیر خودش بگذارد. اما در صورتیكه این وضعیت خیلی در كودك شدید باشد یا سبب تغییر شكل ناخن شده یا عوارض گوارشی برای كودك تولید كند، باید جهت مشاوره و درمان به روان پزشك رجوع كنند.
دبیر علمی سی و پنجمین همایش سالانه انجمن علمی روانپزشكان در پاسخ به سوالی در خصوص اینكه كودكان از چه زمانی باید جدا از والدین خود بخوابند، اظهار داشت: واقعا سن دقیق نمی توان در این زمینه اعلام نمود و بستگی به فاكتورهای متعددی مانند فرهنگ جامعه دارد، ولی سفارش می گردد كه از زمان شیرخوارگی این اقدام صورت گیرد و كودك در تخت جداگانه ای به خواب رود.
وی بیان داشت: اگر در شیرخوارگی جدا خوابیدن از والدین انجام نشده، بهتر است صبر كنند تا زمان اضطراب جدایی طبیعی كودك كاهش پیدا كند كه این زمان معمولا پس از ۳ سالگی است. اینكار نیاز به آرامش و صبر والدین دارد و لازم است زوجین در این مورد باهم هماهنگ عمل كنند.
بنابر اعلام روابط عمومی انجمن علمی روانپزشكان ایران، رازجویان تصریح كرد: غالبا در زمان جدا كردن كودكان، از خاموش بودن اتاق و تاریكی احساس هراس دارند. ازاین رو بهتر است كه مقداری نور و روشنایی برای اتاق آنها در نظر گرفته شود. در گام بعدی از روش پاداش استفاده شود؛ به صورتی كه برای تشویق كودك به او جایزه های كوچكی داده شود تا به مرور بتوان آنها را به جدا خوابیدن آموزش داد.
گفتنی است؛ سی و پنجمین همایش سالانه انجمن علمی روان پزشكان ایران ۲۶تا ۲۹ مهر ماه سال جاری با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته در سالن شهید غرضی بیمارستان میلاد برگزار می گردد و موضوعات مختلفی در حوزه پیشگیری، تشخیص، درمان دارویی و غیردارویی بیماران روان پزشكی، روان پزشكی جامعه نگر، كودك و نوجوان و… در این كنگره مورد بحث و گفت وگو قرار می گیرد.