آنی غذا: مطالعات نشان داده اند رژیم غذایی فاقد زینك (روی) می تواند ریسك مبتلا شدن افراد به سرطان پروستات را افزایش دهد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، اصلی ترین فاكتورهای پرخطر سرطان پروستات عبارتند از سن، سابقه خانوادگی و ژنتیك؛ اما سایر فاكتورهای پرخطر كمتر شناخته شده نظیر چاقی، سیگار كشیدن، آلودگی زیست محیطی و رژیم غذایی هم در این زمینه نقش دارند.
نقش رژیم غذایی در مبتلا شدن به سرطان پروستات كاملا مشخص نمی باشد، اما به نظر می آید مردانی كه گوشت یا محصولات لبنی پرچرب بیشتر مصرف می كنند، با احتمال بالاتر مبتلا شدن به سرطان پروستات مواجهند.
زینك یكی از ۱۱ عنصر اصلی است كه بدن ما برای حفظ سلامت به مقادیر كمی از آن نیازمند است. زینك به تنظیم خیلی از عملكردهای متابولیكی، رشد نرمال، ترمیم بافت و التیام زخم ها، عملكردهای گوناگون سیستم ایمنی و افزایش حساسیت به بو و مزه كمك می نماید.
به طورطبیعی، زینك فلزی است كه حدودا در تمامی اعضا و مایعات بدن یافت می گردد. این فلز با غلظت بالا در غده پروستات هم یافت می شود؛ غده ای كه بین دو هورمون مردانه تستوسترون و دی هیدروتستوسترون تعادل بوجود می آورد. این هورمون ها باعث تحریك رشد سلول های پروستات، هم خوش خیم و هم بدخیم، می شوند.
سلول های سرطانی دارای مقادیر كمتر زینك در خود هستند، از اینرو محققان معتقدند فقدان زینك می تواند باعث افزایش ریسك مبتلا شدن به سرطان شود.
با این حال نتایج مربوط به وجود رابطه بین زینك و سرطان پروستات متناقض است. برخی مطالعات نشان می دهند زینك باعث كاهش روند رشد سلول های سرطانی در لابراتوار می گردد. در صورتی كه برخی دیگر نشان می دهند زینك با وجود میزان بالاتر دو ماده تحریك كننده پیشرفت سرطان پروستات مرتبط است: تستوسترون و فاكتور۱ رشد شبه انسولین.
مواد خوراكی سرشار از زینك شامل صدف خوراكی، دانه ها، مغزیجات آجیلی، حبوبات هستند. گوشت قرمز، بوقلمون، تخم مرغ و محصولات لبنی هم دارای مقادیر كم زینك هستند.