آنی غذا: نتایج سه مطالعه نشان داده است مصرف آسپرین یا روغن ماهی به افرادی كه در معرض ریسك بالای مبتلا شدن به مشكلات قلبی عروقی هستند، در پیشگیری از حملات قلبی یا سكته كمك نمی نماید.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، در مطالعه اول مشخص شد مصرف روزانه دوز پایین آسپرین تا حد بسیار كمی از وقوع نخستین سكته یا حمله قلبی در افراد سیگاری یا دارای فشارخون بالا یا كلسترول بالا پیشگیری كرد.
در دومین مطالعه مشخص شد افراد دیابتی كه به جای آسپرین از مكمل روغن ماهی استفاده می كردند، در مقابل خطرات قلبی ایمن نبودند.
در مطالعه اول به سرپرستی دكتر «مایكل گازیانو»، متخصص قلب در بیمارستان زنان و بیرگام بوستون، بیش از ۱۲، ۵۰۰ شركت كننده روزانه ۱۰۰ میلیگرم آسپرین یا دارونما دریافت نمودند. تمامی شركت كنندگان دارای برخی فاكتورهای پرخطر دیگر مشكلات قلبی هم بودند.
محققان مشاهده نمودند پس از گذشت ۵ روز، نرخ بروز حوادثی نظیر حمله قلبی و سكته در هر دو گروه حدودا یكسان بود؛ ۲۶۹ بیمار (۴.۳ درصد) در گروه آسپرین و ۲۸۱ (۴.۵ درصد) در گروه دارونما.
در دو تحقیق دیگر، افراد مبتلا به دیابت به صورت تصادفی تحت درمان با یكی از چهار درمان قرار گرفتند.
یك گروه روزانه یك گرم روغن ماهی و ۱۰۰ میلیگرم آسپرین دریافت كردند؛ گروه دوم روغن ماهی و دارونما به جای آسپرین دریافت كردند؛ گروه سوم به جای روغن ماهی، دارونما (روغن زیتون) و آسپرین دریافت كردند؛ و گروه آخر در هر دو مورد دارونما دریافت نمودند.
میانگین بررسی این افراد حدود ۷.۵ سال بود. در طول این مدت، ۸.۹ درصد افراد دریافت كننده روغن ماهی و ۹.۲ درصد افراد دریافت كننده دارونما روغن ماهی دچار مشكلات جدی عروقی نظیر حمله قلبی یا سكته شدند. نرخ مرگ و میر بین هر دو گروه مشابه بود.
دكتر «ژول زونساین» در این باره می گوید: «آسپرین و روغن ماهی در پیشگیری از بیماری قلبی-عروقی در افراد مبتلا به دیابت معجزه نمی كنند.»