آنی غذا: بر اساس گزارش محققان، مواد شیمیایی مورداستفاده در گوشت های فرآوری شده نظیر هات داگ و سوسیس، با اختلال رفتاری موسوم به ˮمانیاˮ یا شیدایی مرتبط می باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مواد شیمیایی افزوده شده به گوشت های فرآوری شده موسوم به نیترات ها از رشد باكتری ها جلوگیری می كنند.
دكتر «رابرت یولكن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه جان هاپكینز مریلند آمریكا، در این باره می گوید: «اسناد و شواهد مختلف نشان داده است كه میكروب های درون روده ها می توانند بر مغز اثر داشته باشند.»
محققان در این مطالعه داده های بیش از ۱۰۰۰ نفر مبتلا به مشكلات روانی و افراد فاقد چنین مشكلاتی را بررسی كردند.
محققان دریافتند افرادی كه برای مدتی به خاطر اختلالات ناشی از بیماری روانی شیدایی نظیر بیش فعالی، هیجان و بیخوابی بستری شده بودند در مقایسه با افراد فاقد سابقه یك اختلال روانی جدی، ۳.۵ بار بیشتر گوشت های حاوی نیترات مصرف كرده بودند.
در تحقیق دیگر مشخص شد موش ها پس از تغذیه با غذاهای حاوی نیترات تنها به مدت چند هفته، رفتارهای شبه مانیا از خود بروز دادند. همینطور این موش ها در مقایسه با سایر موش های تغذیه نشده با نیترات، الگوی باكتری های روده شان متفاوت بود.
مانیا معمولا در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی روی می دهد اما امكان دارد افراد مبتلا به شیزوفرنی هم مبتلا به آن شوند. مانیا شامل اندیشه ها و تفكر خودمهم انگاری است و منجر به رفتارهای پرخطر می گردد.
با این حال محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه به منظور توجیه این رابطه تاكید دارند.