آنی غذا: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار داشت: كمبود ویتامین D در تمام گروه های سنی كشور وجود دارد و در بروز خیلی از بیماری ها موثر است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، دكتر زهرا عبداللهی در كارگاه آموزشی و همایش یك روزه «بهبود تغذیه در جامعه نیروی انتظامی»، تصریح كرد: كمبود ویتامین D در بروز آسم و آلرژی، دیابت نوع دو، ام اس و انواع سرطان ها موثر است. وی با اشاره به اینكه در زمینه ویتامین A، روی و آهن هم كمبودهایی در افراد جامعه مشاهده می شود، اضافه كرد: برای پیشگیری و كنترل اشكال مختلف سوء تغذیه، سه راهكار مكمل یاری، غنی سازی و تغییرات غذایی همزمان با هم در حال انجام می باشد. عبداللهی افزود: مردم از مكمل های تولید داخل استفاده كنند، چونكه فرمولاسیون تولید آنها تحت نظر وزارت بهداشت است، این در شرایطی است كه مكمل های خارجی فاقد این خصوصیت هستند. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، معضل چاقی و اضافه وزن را یكی دیگر از مشكلات تغذیه ای جامعه برشمرد و اظهار داشت: هم اكنون ۶۰ درصد افراد زیر ۱۸ سال كشور دچار این مشكل هستند، در حالیكه در سال ۱۳۹۰ این میزان ۵۰ درصد بود. عبداللهی خاطرنشان كرد: ۲۰ درصد از كودكان دچار چاقی شكمی هستند، چونكه مصرف روغن، نمك، قند و شكر بیش از اندازه مجاز و مصرف میوه و سبزی و لبنیات كمتر از میزان لازم است. وی افزود: در زمینه كمبود ید و شیوع گواتر هم، با اقدامات انجام شده در كشور از ۶۸ درصد در سال ۱۳۶۸ به كمتر از ۵.۶ درصد رسیده ایم. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تصریح كرد: نخستین ریسك فاكتور بیماری های غیر واگیر، الگوی غذایی و تغذیه نامناسب در كشور است. وی در انتها تصریح كرد: در سال ۱۳۸۰ بالغ بر ۵۷ درصد علت مرگ و میرها، مبتلا شدن به بیماری های غیر واگیر بوده كه در سال ۱۳۹۰، این میزان به ۷۶ درصد رسید كه این مساله، یك معضل جهانی است.