آنی غذا: محققان دریافتند رژیم غذایی سرشار از پروبیوتیك در زنان سالمند ریسك از بین رفتن استخوان ها را به نصف می كاهد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، محققان عنوان می كنند رژیم غذایی مملو از پروبیوتیك، علاوه بر حفظ سلامت روده ها، به كاهش ریسك پوكی استخوان هم كمك می كند؛ پوكی استخوان ناشی از نابودی استخوان ها است كه باعث شكستگی استخوان یك زن از هر سه زن بالا ۵۰ سال در جهان می گردد.
«ماتیاس لورنتزون»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گوتنبرگ سوئد، در این باره می گوید: «زنان مسن بیشتر در معرض پوكی استخوان و شكستگی استخوان قرار دارند. درمان با پروبیوتیك ها می تواند روشی موثر و ایمن در پیشگیری از آغاز پوكی استخوان در خیلی از زنان مسن در آینده باشد.»
شكنندگی استخوان ها یا پوكی استخوان ناشی از استخوان های متخلخل و ضعیف است كه می تواند باعث شكستگی آنها در شرایطی نظیر افتادن به زمین شود.
طبق اعلام بنیاد بین المللی پوكی استخوان، این مشكل هر ساله باعث بروز شكستگی استخوان در بیش از ۸.۹ میلیون نفر می شود، یعنی هر ۳ ثانیه یكبار یك مورد شكستگی ناشی از پوكی استخوان اتفاق می افتد.
در سطح جهانی، یك زن از هر ۳ زن بالا ۵۰ سال شكستگی ناشی از پوكی استخوان را تجربه می كند، در صورتی كه این رقم در مورد مردان با رده سنی مشابه یك نفر به ازای هر ۵ نفر است.
در این مطالعه، تیم تحقیق به حدود ۱۰۰ زن سالمند با میانگین سنی ۷۶ سال، در طول یك سال هر روز پودری حاوی باكتری Lactobacillus reuteri ۶۴۷۵ بعنوان باكتری افزایش دهنده سلامت یا دارونما دادند.
محققان مشاهده نمودند زنانی كه پودر حاوی باكتری های فعال دریافت كرده بودند در مقایسه با زنانی كه دارونما دریافت كرده بودند تنها نیمی از تراكم استخوانی بدن شان را از دست دادند.