آنی غذا: تفاوت قیمت بین یك برند پروتئینی و سایر محصولات غیر برند و ناشناخته، گاها آدمی را به شك می اندازد كه چرا برخی سوسیس و كالباس ها ارزان به فروش می رسند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، بعضی از نمایندگان حوزه سلامت در قوه مقننه، بر این عقیده اند كه بخشی از سوسیس و كالباس های مصرفی بدون رعایت موازین بهداشتی و به صورت غیراستاندارد، زیرپله ای و زیرزمینی تهیه و تولید می گردد. این در شرایطی است كه مسئولین سازمان غذا و دارو، بارها بر این مورد تاكید داشته اند كه هرآنچه بعنوان سوسیس و كالباس در فروشگاه های معتبر پروتئینی عرضه می گردد و پروانه وزارت بهداشت را دارند، مورد تایید هستند. اكبر تركی عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اخطار نسبت به اینكه مصرف سویس و كالباس به شیوع بیماری های غیرواگیر مانند بیماری های قلبی- عروقی و دیابت دامن زده است، اظهار داشت: حتی محتویات سوسیس و كالباس هایی كه به صورت استاندارد و با رعایت تمامی موازین و استانداردهای سازمان غذا و دارو تولید می شوند عوارض و مشكلاتی را برای مصرف كنندگان به همراه دارد و باید كمتر مصرف شوند. وی با تاكید بر حذف سوسیس و كالباس از سبد غذایی، اضافه كرد: در تهیه سوسیس و كالباس از مواد نگهدارنده استفاده می گردد و مواد نگهدارنده خود عامل بروز انواع سرطان ها است و از طرفی امكان تخلف در تهیه و تولید فرآورده های گوشتی زیاد است. تركی با اخطار نسبت به افزایش تعداد فست فودفروشی ها در كشور، خاطرنشان كرد: متاسفانه بخشی از سوسیس و كالباس های مصرفی بدون رعایت موازین بهداشتی به صورت غیراستاندارد، زیرپله ای و زیرزمینی تهیه و تولید می گردد البته در تمامی صنوف افراد سودجو و متخلفی وجود دارند كه به دنبال صرف هزینه كمتر و درآمد بیشتر هستند ازاین رو برای تامین سلامت مردم و جلوگیری از تخلفات بعضی از كارخانجات سوسیس و كالباس می طلبد واحدهای نظارتی نظارت مناسبی را بر عملكرد این مراكز داشته باشند. وی با تاكید بر ضرورت روی آوردن مردم به غذاهای باكیفیت و سالم، ادامه داد: باید تا حد امكان از مصرف فرآورده های گوشتی پرهیز كرد و در غیر این صورت باید از سوسیس و كالباس های دارای استاندارد و مشخصات با كد بهداشتی و درمانی استفاده كنند. تركی با تاكید بر اینكه كیفیت فرآوردهای گوشتی باید درجه بندی شود، اظهار داشت: برندهای استاندارد سوسیس و كالباس باید به مردم معرفی شود. وی با اشاره به اینكه قیمت ارزان و سهولت پخت به افزایش مصرف فست و فودها دامن زده است، خاطرنشان كرد: با توسعه زندگی شهری و به تقلید از كشورهای غربی مصرف فست و فودها هم در ایران افزایش یافت و امروزه كمتر خیابانی را در شهرها مشاهده می نماییم كه در آن اثری از فست فودفروشی ها نباشد. این در شرایطی است كه سازمان غذا و دارو، بعنوان دستگاه ناظر بر سلامت محصولات غذایی فرآوری شده، همواره بر این نكته تاكید دارد كه هر محصول دارای مجوز وزارت بهداشت كه در بازار عرضه می شود، قابل اطمینان بوده و مشكلی برای مصرف ندارند. اما، آنچه مسلم است، كیفیت سوسیس و كالباس هایی كه عرضه می شود، به قدری متفاوت می باشد كه شاهد تفاوت زیاد قیمت های حداقلی و حداكثری در فروش این قبیل محصولات غذایی هستیم.