استفاده از مواد نگهدارنده غیرمجاز در خرماهای بسته بندی

به گزارش آنی غذا، مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در رابطه با استفاده از روغن های غیر مجاز در تهیه زولبیا و بامیه و افزودن مواد نگهدارنده غیر مجاز به خرماهای بسته بندی گزارش شده است.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایفدانا، عبدالعظیم بهفر اضافه کرد: ماه رمضان فرصتی برای اصلاح الگوی تغذیه ای است اما انتخاب های نادرست می تواند مشکلاتی مانند افت قند خون، کم آبی و ضعف عمومی را تشدید کند. مصرف کافی مایعات بین افطار و سحر ضروری می باشد. نوشیدن آب، شیر و نوشیدنی های طبیعی مانند خاکشیر و تخم شربتی سفارش می شود درحالی که مصرف نوشیدنی های قندی به علت نوسانات ناگهانی قند خون باید محدود شود. وی افزود: افطار باید با فرآورده های غذایی سبک و زودهضم مانند خرما، شیر یا سوپ آغاز شود تا دستگاه گوارش به آرامی فعالیت خویش را از سر بگیرد. مصرف فرآورده های غذایی سرخ شده و پرچرب در این وعده می تواند باعث مشکلات گوارشی شود. همینطور در وعده سحر باید فرآورده هایی انتخاب شوند که انرژی بدن را در طول روز تأمین کنند مانند نان های سبوس دار، پروتئین های کم چرب و میوه ها. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به افزایش مصرف برخی فرآورده های غذایی در ماه رمضان، اظهار داشت: محصولاتی مانند خرما، زولبیا و بامیه، لبنیات و فرآورده های پروتئینی در ماه رمضان تقاضای بیشتری دارند. سلامت این فرآورده ها و پیشگیری از تخلفات احتمالی در فرایند تولید و عرضه آنها از اولویت های نظارتی سازمان است. گزارش هایی در رابطه با استفاده از روغن های غیر مجاز در تهیه زولبیا و بامیه، افزودن مواد نگهدارنده غیر مجاز به خرماهای بسته بندی شده و عرضه لبنیات غیربهداشتی دریافت شده که نشان دهنده ضرورت تشدید نظارت ها است. وی خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو به شکل مستمر از این فرآورده ها نمونه برداری کرده و در صورت مشاهده تخلفات، برخورد قانونی صورت می گیرد. مصرف کنندگان هم باید هنگام خرید، مشخصات بهداشتی فرآورده ها را بررسی نموده و از خرید فرآورده های غذایی فله ای و بدون مجوز اجتناب کنند. بهفر ضمن اشاره به نقش نگهداری صحیح فرآورده های غذایی در کاهش مسمومیت های غذایی اظهار داشت: خرما باید در محیطی خشک و خنک نگهداری شود، روغن های مصرفی نباید چندین بار استفاده شوند و فرآورده های پروتئینی باید در دمای مناسب یخچال نگهداری شوند. همینطور مصرف بیش از اندازه چای و قهوه در وعده سحر به علت افزایش دفع آب بدن سفارش نمی شود چونکه می تواند سبب تشدید تشنگی در طول روز شود. رعایت این نکات می تواند به ارتقاء سلامت روزه داران کمک نماید و از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری کند.

منبع: