روزه داری صحیح به پاکسازی بدن کمک می کند

آنی غذا: معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اعلان اینکه ریشه خیلی از مشکلات و بیماریها رطوبت هایی است که در بدن تجمع می یابد، روزه داری صحیح سبب دفع قسمتی از مواد رطوبتی بدن دانست.
به گزارش آنی غذا به نقل از وبدا، سید مهدی میرغضنفری؛ معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل با اعلان اینکه ریشه خیلی از مشکلات و بیماریها رطوبت هایی است که در بدن تجمع می یابد؛ اظهار داشت: روزه به سبب مزاج گرم و خشکی که دارد می تواند قسمتی از مواد رطوبتی را دفع کند و اصطلاحاً سبب پاکسازی بدن شود. همین طور می تواند فرد را کم اشتها، لاغر و معده را کوچک کند و از پف آلودگی و التهابات بدنی کاهش دهد. وی ادامه داد: باتوجه به حرارت بالا و مزاج خشک روزه، مزاج های گرم و خشک باید در حین روزه داری تدابیر تغذیه ای را رعایت نمایند تا از بروز یکسری علایم ناخوشایند جلوگیری شود. در این افراد چون مزاج به سوی خشکی پیش می رود و حرارت بدن زیاد می شود احتمال خشکی پوست و یبوست وجود دارد. معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل اضافه کرد: برای کاهش خشکی و گرمی ناشی از روزه داری به ویژه در افراد دارای این مزاج باید بعد از افطار تا هنگام خواب بیش از سبزی و میوه هایی همچون کاهو و مرکبات و کمتر از آب استفاده گردد. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش با اعلان اینکه در مزاج گرم و خشک عطش ناشی از خشکی بدن می تواند آزاردهنده باشد گفت: استفاده از عرقیات خنک مانند کاسنی و شاتره در حد یک لیوان یا مصرف خاکشیر و مواد ترش نظیر آب لیمو و آب آلبالو و همین طور استفاده از یک قاشق چای خوری تخم خرفه در آب یا عرقیات هنگام سحر برای رفع عطش مفرط و کم آبی سفارش می شود. وی اذعان کرد: انواع سبزی خوردن نظیر تره، ترخون و پیازچه به سبب ترکیبات تندی که دارند، می توانند با افزایش حرارت بدن سبب تشنگی شوند. سفارش بر این است که سبزی خوردن را از وعده سحر حذف و کاهو و سالاد را جایگزین آن کنید. البته می توانید در فواصل افطار تا زمان خواب از انواع سبزی خوردن و منافع سرشار آن بهره مند شوید. بگفته میرغضنفری افرادی که معده و مزاج گرم دارند بهتر است روزه را با شربت سکنجبین تهیه شده با آب معمولی و در حجم مناسب (در حد یک فنجان یا حداکثر نصف یک لیوان معمولی) باز کنند. این نوشیدنی مزاج متعادلی دارد و برای کاهش عطش و آماده کردن معده برای پذیرش غذای بعدی بسیار مناسب می باشد. وی اشاره کرد: برای افطار بهتر است از غذاهای غلیظ یا غذاهایی که هضم سخت دارند پرهیز شود. بطورمثال باید از مصرف برخی از انواع آش که دارای لعاب و مقدار زیادی حبوبات، روغن، پیاز و نعنا داغ و سیر سرخ کرده هستند اجتناب یا در حجم بسیار کم از آنها میل یا آنها را بصورت سبک تهیه و مصرف کرد. معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل با اعلان اینکه هنگام روزه داری بروز یبوست شایع است، مطرح کرد: برای حل این مشکل بهتر است از تمام ملین ها، مسهل ها و مدرها هنگام سحر اجتناب و هنگام افطار استفاده گردد. البته مصرف ملین های ضعیف هنگام سحر مشکلی ایجاد نمی کند و می تواند برای ممانعت از یبوست روزه دار مفید باشد. راه حل طب سنتی جهت رفع یبوست پرهیز از گرمی جات و مواد غذایی شور و سرخ کرده و مصرف کاهو، خیار، آلو و انجیر خشک است. خیس کردن حدود پنج آلو بخارا همراه با دو عدد انجیر خشک در یک فنجان آب از شب قبل و خوردن آن هنگام سحر به سبب مزاج متعادلی که دارد برای بیشتر مزاج ها مناسب می باشد. وی با اشاره به این که به سبب کاهش میزان رطوبت های مغز و قند خون ممکنست برخی گرفتار ضعف اعصاب و تندخویی شوند سفارش کرد: افرادی که گرفتار ضعف اعصاب می شوند بهتر است پس از افطار دم نوش سنبله طیب یا گل گاوزبان بهره گیرند. میرغضنفری در آخر اشاره کرد: از دیدگاه طب سنتی علت اصلی کندذهنی رطوبت های مغزی است و چون روزه این رطوبت ها را از بین می برد موجب تقویت حافظه می شود. البته برای دستیابی به این عملکرد باید تدابیر اصلاح تغذیه در روزهای روزه داری رعایت شود تا مشکلاتی مانند افت قند یا کاهش فشار خون سبب عدم تمرکز و ضعف حافظه نشود.

منبع: