آنی غذا: روغن دانه ها چربی های مایعی هستند که از دانه های گیاهی به دست می آیند. قابل توجه ترین آنها از کلزا، ذرت، سویا، آفتابگردان و… به دست می آیند.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، با اینحال تعدادی از متخصصان از مضرات این روغن ها سخن می گویند اما بنظر می رسد مسئله نحوه فرآوری آنها و انواع چربی های آنها باشد.
یک پروسه برای استخراج روغن از دانه ها وجود دارد. حلال رایجی که سازندگان برای جدا کردن چربی مایع از بقیه دانه استفاده می نمایند، ترکیبی به نام «هگزان» است.
هگزان اگر بصورت گاز استنشاق شود می تواند سمی باشد. با این وجود، به عنوان یک حلال مایع، بعد از انجام کار خود برای استخراج روغن از دانه ها (بدون تخریب مواد مغذی) تبخیر می شود. با این وجود، هر مقادیر کمی که ممکنست در روغن دانه وجود داشته باشد توسط وزارت بهداشت و آژانس خدمات انسانی آمریکا از نظر سم شناسی ناچیز تعیین شده است.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، روغن دانه همین طور دارای اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع (معروف به MUFAs و PUFAs) است. منتقدان می گویند روغن های دانه ها برای ما مضر هستند، برای اینکه حاوی مقدار زیادی از امگا-۶ PUFA به نام «اسید لینولئیک» هستند.
با این وجود، چربی امگا-۶ یکی از دو چربی غیراشباع چندگانه است – دیگری اسید آلفا لینولنیک امگا-۳ (ALA) است – که برای انسان ضرورت دارد. این بدان معناست که ما به آنها در رژیم غذایی خود نیاز داریم برای اینکه بدن ما نمی تواند این چربی ها را بسازد.
شواهد قوی از آزمایش های بالینی نشان داده اند که جایگزینی تعدادی از چربی های اشباع شده در رژیم غذایی با چربی های تک یا چند غیراشباع به قلب ما کمک کرده و احتمالاً خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ را می کاهد.
منبع: آنی غذا