دانه ای با طعم لاغری

به گزارش آنی غذا، دانه چیا منبع غنی از مواد مغذی است که تاثیر مثبتی بر سلامت و کنترل وزن دارد، همینطور بر مبنای آمار، هر ۱۰۰ گرم دانه چیا تا ۳۴ درصد فیبر مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، دانه چیا منبع غنی از مواد مغذی است که تاثیر مثبتی بر سلامت و کنترل وزن دارد. اسیدهای چرب امگا -۳، پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی موجود در این دانه گیاهی به سلامتی عمومی بدن کمک کرده و برای سلامت قلب و عروق، کاهش فشار خون، بهبود عملکرد گوارش، تقویت باروری و سیستم ایمنی بدن مفید می باشد. دانه چیا، گیاهی با طبع سرد و تر با خصوصیت های بسیار عالی و منبع فوق العاده اسیدهای چرب امگا -۳ و اسیدهای چرب ضروری آلفا لینولنیک و اسید لینولئیک است. دانه چیا از خانواده نعنا و از گیاهان بومی مکزیک و گواتمالا است که به خاطر خواص مفیدش، بعنوان یک منبع غذایی محبوب شناخته می شود. این دانه اندازه بسیار کوچکی دارد و در دو رنگ سیاه و سفید و گاهی خاکستری، قرمز و قهوه ای دیده می شود. پوسته خارجی خشک و سفت این تخم وقتی در آب قرار می گیرد، با جذب بالای آب بشکل ژله ای غلیظ درمی آید. دانه چیا سرشار از فیبر، پروتئین، اسیدهای چرب امگا -۳، امگا -۶ و امگا -۹، ویتامین های C و B و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم و روی است. این خصوصیات غذایی سبب شده که دانه چیا بعنوان منبع انرژی قابل توجه، حامی سلامت قلب و عروق، کنترل قند خون، افزایش احساس سیری، و پشتیبانی از سلامت استخوان ها و رشد عضلات شناخته شود. این دانه را میتوان بشکل خام یا پخته یا پودر استفاده نمود. دانه چیا به علت خصوصیات غذایی منحصر به فرد، در سالمندان، ورزشکاران، اشخاصی که به کاهش وزن علاقه مند هستند و همینطور در رژیم های غذایی وگان و گیاه خواری بسیار محبوب است.
ارزش غذایی دانه چیا دانه چیا، ارزش غذایی بالایی دارد و در واقع بعنوان یکی از خوراکیهای غنی و مفید شناخته می شود. هر وعده دانه سیاه خشک، حدود دو و نیم قاشق غذاخوری است که ۱۴۰ کالری، ۵ گرم پروتئین، ۱۰ گرم فیبر، ۱۲ گرم کربوهیدرات و ۹ گرم چربی دارد که از این میزان، ۸ گرم آن چربی های سالم برای قلب هستند. هر یک قاشق غذاخوری دانه چیا برای مصرف روزانه، ۷۰ کالری دارد. دانه چیا برای لاغری پروتئین و فیبر نامحلول موجود در دانه چیا سبب احساس سیری و پری در معده می شوند. بر مبنای آمار، هر ۱۰۰ گرم دانه چیا تا ۳۴ درصد فیبر مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند، درنتیجه دانه چیا برای لاغری سفارش شده و سبب تسهیل کاهش چربی های شکمی و لاغری شکم و پهلو می شود. میزان فیبر موجود در دانه چیا به قدری زیاد است که یک کاسه کوچک این دانه برای حفظ سلامت کل بدن و دستگاه گوارش کافی است. افزون بر اینکه، دانه چیا کالری بسیار پایینی دارد و بنابراین گزینه عالی برای اشخاصی است که قصد لاغری شکم و پهلو دارند یا به طورکلی می خواهند وزن کم کنند. دانه چیا برای تیروئید دانه چیا منبع سرشار از امگا ۳ است که نوعی اسید چرب با خصوصیت های ضدالتهابی به حساب می آید که التهاب موجود در غده تیروئید بیماری تیروئید هاشیموتو، تیروئید حاد یا دیگر شکل های بیماری تیروئید را می کاهد.
دانه چیا برای پوست این دانه گیاهی علاوه بر لاغری شکم و پهلو، برای پوست هم مفید می باشد و سبب رشد و تقویت ناخن ها هم می شود. خواص ضد التهابی موجود در دانه چیا می تواند به کاهش چین و چروک های صورت کمک نماید و در عین حال پوست را جوان و سالم نگه دارد. ویتامین، آهن و پتاسیم موجود در این دانه، سبب افزایش خاصیت انعطاف پذیری، شفافیت و صاف شدن پوست می شود. دانه چیا برای رحم امگا ۳ موجود در این دانه بهترین گزینه برای ایجاد تعادل هورمونی و حفظ سلامت رحم در بانوان به شمار می آید. مصرف دانه چیا سبب تنظیم هورمون های زنانه، بهبود تخمک گذاری و بهبود سلامت رحم می شود. دانه چیا یک منبع عالی سرشار از کلسیم، منیزیم، آهن و زینک است که تمام زنان دچار سندرم تنبلی تخمدان (تخمدان پلی کیستیک) باید آنرا مصرف کنند. مصرف منظم این ماده سرشار از اسید چرب امگا ۳ و فیبر سبب تنظیم نوسانات هورمونی، تغییرات خلق وخو و سندرم متابولیک در زنان می شود. گردو، دانه چیا و تخم کتان، اسید چرب امگا ۳ گیاهی مورد نیاز بدن را تأمین می کنند که اهمیت بالای ی در باروری زنان و مردان دارند. دانه چیا مانند شاهدانه و بادام به تأمین ذخیره آهن بدن کمک کرده و سبب تقویت باروری و آمادگی برای حاملگی می شود. دانه چیا برای دیابت دانه چیا سرشار از آنتی اکسیدان، اسید چرب امگا ۳، فیبر و منیزیم است که همگی این مواد، ریسک ابتلاء به دیابت نوع دو و عوارض ناشی از بیماری دیابت را کم می کنند و در درمان خانگی قند خون سفارش می شود. طریقه مصرف دانه چیا دانه چیا را میتوان بشکل کامل یا پودر شده به اسموتی و آبمیوه ها اضافه کرده یا با ماست ترکیب نمائید، همینطور پودر آنرا روی سالاد بریزید. همینطور دانه چیا خیس خورده را می توانید تا ۵ روز در یخچال نگهداری کنید. دانه چیا با آب جوش یک قاشق غذاخوری دانه چیا را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند تا دانه ها خیس خورده و باد کنند. سپس دانه ها را با آب یا شیر مخلوط کرده و به آن اضافه کنید. ترکیب دانه چیا با آب جوش، یک نوشیدنی مغذی و سالم می باشد که می تواند بعنوان بخشی از رژیم غذایی سالم درنظر گرفته شود.
طرز شستن دانه چیا دانه چیا به صورت کلی احتیاجی به شستشو پیش از مصرف ندارد، اما اگر می خواهید دانه چیا را پیش از استفاده شستشو دهید، میزان مورد نیاز را در ظرفی ریخته و کمی آب به آن اضافه کنید و اجازه بدهید چند دقیقه بماند. پس از ته نشین شدن، دانه ها را از اب جدا کنید و در صافی بریزید. حواستان باشد که دانه چیا بعد شستشو، حالت ژله ای پیدا می کند، ازاین رو نباید زیاد داخل آب نگه دارید. عوارض و مضرات دانه چیا
زیاده روی در مصرف دانه چیا امکان دارد عوارض جانبی شامل مشکلات گوارشی، واکنش های آلرژیک و حساسیتی و افزایش وزن و چاقی داشته باشد. هرچند که مصرف متعادل این دانه گیاهی، عوارض و مضراتی برای بدن ندارد و سبب بهبود سلامت بدن می شود. همینطور دانه چیا برای اشخاصی که داروهای ضد انعقاد، ضد پلاکت (جلوگیری از لخته خون)، داروهای فشارخون بالا، داروهای سرطانی، آنتی اکسیدان، و اسیدهای چرب امگا ۳ مصرف می کنند، مضر است و با این داروها تداخل پیدا می کند. افراد دچار دیابت و فشار خون بالا هم قبل از مصرف باید با پزشک متخصص مشورت کنند. همینطور دانه چیا به طرز باورنکردنی سبب لاغری شده و سفارش می شود در رژیم غذایی افراد گنجانده شود، این دانه ها طعم نسبتاً ملایمی داشته و احتیاج به آسیاب کردن ندارند، این دانه ها فاقد گلوتن بوده و برای کسانیکه گرفتار بیماری سلیاک هستند مشکلی ایجاد نمی کند؛ اما با تمام این خواص مصرف بی رویه آن منجر به صدمه شده و به افراد سفارش می شود در موارد خاص برای مصرف با پزشک مشورت کنند.

منبع: