محققان پی بردند؛ دریافت چربی های گیاهی طول عمر را بیشتر می کند

آنی غذا: مطالعه روی بالاتر از ۴۰۰ هزار نفر که تا ۲۴ سال تحت نظر بودند، نشان میدهد کسانی که چربی رژیم غذایی خودرا از گیاهان در مقایسه با حیوانات دریافت کرده اند، با احتمال مرگ بسیار کمتری روبرو بودند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان داد که مزایای چربی های گیاهی شامل کاهش احتمال مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی است.
دکتر «دمتریوس آلبانز»، سرپرست تیم مطالعه از مؤسسه ملی سرطان ایالات متحده، اظهار داشت: «این مطالعه شواهدی را ارائه می کند که رژیم های غذایی سرشار از چربی های حیوانی، همچون لبنیات و تخم مرغ، با افزایش ریسک مرگ و میر کلی و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط هستند.»
همانطور که پژوهشگران خاطرنشان کردند، ترکیب موجود در چربی های موجود در منابع گیاهی نظیر غلات، سبزیجات، لوبیا یا مغزها با چربی هایی که از حیوانات تهیه می شود بسیار متفاوت می باشد.
این تیم توضیح داد: «چربی های گیاهی به سبب ترکیب بیشتر اسیدهای چرب تک غیراشباع [MUFAs] و اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه [PUFA] شناخته می شوند، در صورتیکه چربی های حیوانی با نسبت بیشتری از اسیدهای چرب اشباع شده [SFAs] مشخص می شوند.»
بدن جهت زندگی به چربی نیاز دارد، اما دستورالعمل های غذایی ایالات متحده می گوید که کاهش چربی های اشباع شده و جایگزینی آنها با چربی های غیر اشباع یک حرکت سالم تلقی می شود.
تیم آلبانز داده های رژیم غذایی و سلامت جمع آوری شده از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ را بررسی کردند.
این تحلیل و بررسی شامل داده های ۴۰۷۵۳۱ بزرگسالی بود که در زمان ورود به مطالعه، میانگین سنی حدود ۶۱ سال داشتند.
افراد به پنج گروه تقسیم شدند؛ از ۲۰ درصد برتر که بیشترین چربی گیاهی را هر روز مصرف می کردند تا ۲۰ درصد پایین که کمترین مقدار (و چربی حیوانی بیشتر) را مصرف می کردند.
در طول این مطالعه، بالاتر از ۱۸۵۰۰۰ شرکت کننده جان خودرا از دست دادند که مرگ حدود ۵۸۵۰۰ نفر آنها بر اثر بیماری قلبی بود.
در مقایسه با افرادی که پایین ترین میزان چربی های گیاهی مصرف کردند، افرادی که از نظر میزان مصرف چربی های گیاهی در بالاترین سطح قرار داشتند، ۹ درصد کمتر احتمال مرگ بهر دلیلی داشتند. به طور دقیقتر، داده ها نشان میدهد که ۱۴ درصد کمتر احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی را دارد.
این مطالعه نشان داد با نگاهی به منابع خاصی از چربی های گیاهی، افرادی که بیشترین میزان چربی را از روغن های گیاهی دریافت کرده اند، ۱۲ درصد احتمال کمتری برای مرگ به هر علتی و ۱۵ درصد احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی کمتر دارند.
تیم آلبانز گزارش داد که چربی های حاصل از غلات نیز به شدت با کاهش خطر مرگ ناشی از هر علتی و قلبی عروقی مرتبط می باشد.
از سوی دیگر، افرادی که از نظر مصرف چربی حیوانی در بالاترین پنجک قرار گرفتند، در طول مطالعه با احتمال بیشتر مرگ مواجه بودند.
در مقایسه با افرادی که روزانه پایین ترین میزان چربی حیوانی مصرف می کردند، افرادی که بیشترین مصرف را داشتند ۱۶ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ به هر علتی و ۱۴ درصد بیشتر در معرض مرگ ناشی از بیماری قلبی بودند.
این روند فقط در مورد چربی های گوشت نبود: این تیم اشاره کرد که نرخ مرگ و میر برای افرادی که روزانه مقدار زیادی چربی لبنیات یا تخم مرغ مصرف می کردند بالاتر بود.

منبع: