یک متخصص تغذیه، ضمن تاکید بر اهمیت کنترل قندخون در بیماران دیابتی، به عرضه راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و همینطور کنترل قندخون این افراد پرداخت.
سید علی کشاورز، در مورد راه های تقویت سیستم ایمنی بدن در بیماران دیابتی، به خبرنگار مهر، اظهار داشت: به صورت کلی یک بیمار دیابتی باید قندخون خویش را کنترل کند به خصوص در روزهایی که شیوع و مبتلا شدن به کرونا افزوده شده است ازاین رو کنترل قند خون از اهمیت بالایی برای این بیماران برخوردار می باشد. وی عنوان کرد: بیماران دیابتی برای جذب و مصرف غذاها و فرآوردهایی که حاوی ویتامین A، E و C باشد مشکلی ندارند و چناچه فرد دیابتی اگر می خواهد در معرض کرونا نباشد باید قند خون خویش را کنترل کند و مصرف مواد غذایی حاوی شکر و قند را ممنوع و محدود کند. برای مثال مصرف میوه ها باید محدود باشد و شربت و شیرینی ها به صورت کامل حذف شوند. کشاورز افزود: یکی از راهکارهای کنترل قند خون در بیماران دیابتی مصرف غذاها در وعده های کم است به صورتی که وعده های غذایی را به سه وعده اصلی و دو میان وعده پس از صبحانه و شام تقیسم کنند بدیهی است هرچه میزان مواد غذایی مصرفی در وعده های غذایی کمتر باشد قند خون کنترل شده تر است. این متخصص تغذیه، مصرف فیبرها در وعده های غذایی را بعنوان راهکار بعدی کنترل قند خون عنوان نمود و اظهار داشت: مصرف انواع سبزی ها شامل سبزی خوردن، کدو، بادمجان، قارچ، نخود، بامیه، کرفس و کلم همینطور لوبیا، عدس، ماش و نان سبوس دار می توانند هضم نشاسته و کربوهیدرات ها را کنترل کنند و از بالا رفتن قند خون جلوگیری نمایند. کشاورز خاطرنشان کرد: با کنترل قند خون بیماران دیابتی می توانند تا حد زیادی از بروز بیماری های قلبی، کلیوی و چشمی در امان باشند و هم سبب ضعیف شدن گلبول های سفید که وظیفه حفظ ایمنی بدن را بر عهده دارند نشوند. گلبول های سفید به شکلی سربازان مدافع بدن انسان اند و افراد دیابتی با رعایت اصول کلی تغذیه ای می توانند سیستم ایمنی قوی تری داشته باشند و از بروز بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری نمایند.
منبع: آنی غذا