به گزارش آنی غذا بررسی های جدید نشان داده است برخی مواد غذایی و داروها به جلوگیری از سرطان روده كمك می كنند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، تیمی از محققان بین المللی به سرپرستی دانشگاه دیژون بورگوین فرانسه حدود ۸۰ مطالعه را در مورد نحوه تاثیر رژیم غذایی و برخی داروها بر خطر سرطان روده بررسی کردند. این مطالعات مربوط به سال های ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۹ بودند.
نتایج نشان داد در میان داروها، آسپرین (از گروه NSAIDها) ۱۴ تا ۲۹ درصد خطر مبتلا شدن به سرطان روده را می کاهد.
مصرف NSAIDها به مدت بیشتر از ۵ سال با کاهش ۲۶ تا ۴۳ درصدی این بیماری مرتبط بود.
همچنین مصرف اسیدفولیک (ویتامین B) تا ۱۵ درصد از خطر مبتلا شدن به این بیماری می کاهد.
به همین ترتیب مصرف محصولات لبنی خطر سرطان روده را ۱۳ تا ۱۹ درصد می کاهد.
مصرف فیبر با کاهش ۲۲ تا ۴۳ درصدی این ریسک و مصرف میوه و سبزیجات با کاهش ۵۲ درصدی ریسک این بیماری مرتبط می باشد.
طبق این بررسی ها، هیچ مدرکی در خصوص مفید بودن ویتامین های E، C، مولتی ویتامین ها، بتاکاروتن یا سلنیوم در محافظت در مقابل سرطان روده یافت نشد.
تاثیر چای، سیر یا پیاز، ویتامین D به تنهایی یا همراه با کلسیم، قهوه و کافئین، ماهی و اُمگا ۳ در جلوگیری از بیماری ضعیف یا نامعلوم بود. همینطور یافته های کافی هم در مورد تأثیر ویتامین A و ویتامین های B هم یافت نشد.
از سوی دیگر مشخص شد مصرف گوشت، بویژه گوشت قرمز و فرآوری شده، با افزایش ۱۲ تا ۲۱ درصدی خطر سرطان روده مرتبط بود.
مصرف مشروبات الکلی هم خطر مبتلا شدن به این بیماری را به شکل قابل توجهی بالا می برد.
در مجموع محققان معتقدند مواد غذایی و برخی داروها تأثیر حفاظتی کمی در جلوگیری از سرطان روده دارند.
پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰، سالانه بیشتر از ۲.۲ میلیون مورد جدید مبتلا شدن به سرطان روده و ۱.۱ میلیون مرگ ناشی از این بیماری رخ دهد.
منبع: anighaza.ir