به گزارش آنی غذا محققان دریافتند پروتئین مشتق شده از سویا كه پس از خوردن به مغز می رسد باعث كاهش زوال حافظه در موش های مبتلا به اختلال شناختی شد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، با تجزیه پروتئین های سویا محققان به وجود مولکولی معروف به دی پپتید پی بردند که بر حافظه تاثیر می گذارد چونکه حاوی دو پروتئین تشکیل دهنده بلوک های معروف به اسیدهای آمینه است.
«توشیرو ماتسوی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کیوشو ژاپن، در اینباره می گوید: «پپتیدهای که در طول مدت هضم تجزیه می شوند، با چالش عبور از سد خون و رسیدن به مغز مواجهند. مطالعه ما بر روی موش ها نشان داده است که این پپتیدها بر حافظه موش ها تاثیر خوبی دارند.»
محققان در این مطالعه، تأثیرات دی پپتیدی معروف به Tyr-Pro را بررسی کردند چونکه این دی پپتید شامل اسیدهای آمینه تیروسین و پرولین است. چندین روز پیش از تزریق ماده شیمیایی عامل ایجاد بیماری آلزایمر در موش ها، به آنها این دی پپتید خورانده شد.
محققان با بررسی حافظه کوتاه مدت موش ها دریافتند موش های که با دی پپتید تغذیه شده بودند در مقایسه با سایر موش های بیمار، وضعیت بهتری پس از گذشت دو هفته داشتند.
محققان تاکید دارند باید فواید این مشتق سویا بر انسان ها آزمایش شود تا بتوان از آن بعنوان راهی برای جلوگیری از زوال حافظه یا حتی بهبود حافظه استفاده نمود.
منبع: anighaza.ir