غذایی که از پیشرفت ام اس جلوگیری می کند

آنی غذا: به گزارش آنی غذا، یک مطالعه جدید نشان داده است که رژیم غذایی غنی از ماهی امکان دارد پیشرفت بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) را در بعضی بیماران کُند کند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که مواد مغذی موجود در ماهی می تواند التهاب را فرو نشاند و از سلول های مغز محافظت کند و این شرایط امکان دارد برای بیماران ام اس مفید باشد.
محققان دریافتند بیماران ام اس که مقادیر بیشتری ماهی چرب یا حتی غیرچرب مصرف می کردند، ۳۴ درصد کمتر در معرض خطر بدتر شدن علایم خود بودند.
نتایج نشان میدهد که آنها همینطور حدود ۴۵ درصد خطر کمتری برای کسب امتیاز بدتر در مقیاسی داشتند که ناتوانی ام اس را اندازه گیری می کند.
«آنا کارین هدستروم»، متخصص ارشد تحقیقاتی در مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می گوید: «نتایج بر نقش بالقوه رژیم غذایی، بخصوص مصرف ماهی، به عنوان یک عامل قابل تغییر که می تواند مکمل راهکارهای درمانی موجود برای ام اس باشد، تاکید می کند».
ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی فرد به میلین، غلاف محافظی که رشته های عصبی را می پوشاند، حمله می کند. صدمه به سلول های عصبی سبب کوچک شدن مغز و همینطور علائمی مانند ضعف عضلانی، سفتی، اسپاسم، مشکلات بینایی، کاهش تفکر و درد می شود.
برای این مطالعه، محققان داده های بیشتر از ۲۷۰۰ بیمار سوئدی دچار ام اس را که در یک مطالعه سراسری بین آوریل ۲۰۰۵ و ژوئن ۲۰۱۵ شرکت کردند، تحلیل و بررسی کردند.
پس از ورود به مطالعه، شرکت کنندگان در مورد خیلی از عادات سبک زندگی خود، همچون مصرف ماهی، گزارش دادند.
نتایج نشان داد اشخاصی که ماهی بیشتری می خوردند، در مقایسه با اشخاصی که پایین ترین میزان مصرف را داشتند، در معرض خطر ناتوانی ام اس و بدتر شدن علایم قرار داشتند.
به همین ترتیب، اشخاصی که بعد از تشخیص، مصرف ماهی خویش را زیاد کردند، از آن سود بردند.
در مقایسه با اشخاصی که ماهی کم می خوردند، بیماران ام اس که در رژیم غذایی خود ماهی مصرف می کردند، ۲۰ تا ۵۹ درصد کمتر در معرض خطر بدتر شدن ناتوانی در خلال پنج سال بعد از تشخیص، بسته به میزان مصرف بودند.
به گفته محققان، اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی های چرب دارای فواید مغزی هستند، اما محققان گفتند: «اثرات مفید مشاهده شده از مصرف ماهی بدون چربی نشان میدهد که عوامل دیگری هم امکان دارد نقش مهمی ایفا کنند.»
تائورین، اسید آمینه ای که به وفور در ماهی و غذاهای دریایی یافت می شود، می تواند یکی از دلایلی باشد که سبب می شود بیماران ام اس از آن سود ببرند.
محققان خاطرنشان کردند: «تورین فراوان ترین اسید آمینه آزاد در مغز است و یک منبع غذایی از اسید آمینه موردنیاز برای رفع نیازهای بدن است.
محققان افزودند: «تورین عملکردهای سلولی متنوعی دارد، همچون اقدامات محافظتی سلولی از راه اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، که آنرا به یک عامل درمانی بالقوه برای اختلالات عصبی مبدل می کند.»

منبع: