بخور نخورهای وعده سحری در ماه رمضان

آنی غذا: در ماه رمضان برای تامین آب بدن از نوشیدنی های شربتی تهیه شده با تخم شربتی، خاکشیر و تخم خرفه و همین طور از ماءالشعیرهای طبیعی برای رفع عطش استفاده کنید.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، روزه داری، دارای فواید زیادی برای افزایش سطح سلامتی و پیش گیری از ابتلاء به بیماریها است. متخصصان طب ایرانی روزه داری را روشی برای پاکسازی بدن دانسته و سفارش می کنند برای باز کردن افطار، از یک استکان آب ولرم و خرما استفاده گردد تا معده برای هضم غذایی که می خورید، آماده باشد. آب گرم با رطوبتی که دارد حرارت معده را شکسته و به حد اعتدال می رساند، همین طور خرما نیز یکی از غذاهایی است که قند آن به سرعت بوسیله دستگاه گوارش جذب می شود. استفاده از غذاهای سبک بهتر است در وعده افطار غذاهای لطیف و سبک مانند آش و سوپ های ساده و سهل الهضم بخورید و از خوردن غذاهای غلیظ مانند آش رشته، ماکارونی، کله پاچه، پیتزا، لازانیا، قارچ که سبب تضعیف سیستم گوارش می شوند، خودداری کنید. شله زرد، فرنی یا شیر برنج برای شروع افطار خوب است. اگر معده مرطوبی دارید روی آنها کمی دارچین و سیاه دانه بریزید. برای تقویت دهانه معده، همراه با فرنی، شله زرد یا شیر برنج کمی مربا بخورید. برای افرادی که گرمی و خشکی زیادی در معده دارند، سوپ جو همراه با آلو بخارا مناسب تر است به شرطی که در آن قارچ نریزند. از غذاهایی استفاده کنید که با مزاجتان متناسب است. برای شروع نخست سراغ غذای لطیف و سبک تر بروید و غذایتان را خوب بجوید و پرخوری نکنید. برای گرم مزاج ها که گرفتار ریزش صفرا به معده هستند، شربت سکنجبین ولرم در شروع افطار بسیار مفیدست اینطور معده از صفرا پاکسازی می شود.
کمتر مصرف کردن مواد قندی زولبیا و بامیه در ماه رمضان برای بالا بردن سریع قند خون مصرف می شود، اما به سبب شیرینی و چربی زیادی که دارد، خوردن زیاد آن سفارش نمی گردد. این شیرینی ها بروز تشنگی را در فرد می افزاید.

استفاده به اندازه از مایعات

پس از چندین ساعت روزه داری روزه خودرا با آب سرد باز نکنید برای اینکه باز کردن روزه با آب سرد به شدت مضر بوده و موجب تضعیف عملکرد معده و سیستم گوارش می شود. همین طور بلا فاصله آب نخورده و اهتمام کنید آب را کم کم و جرعه جرعه و ترجیحاً با فاصله از غذا بنوشید. برای رفع عطش و تامین آب بدن از نوشیدنی های شربتی تهیه شده با تخم شربتی، خاکشیر و تخم خرفه استفاده نمائید، بهتر است دو الی سه قاشق غذاخوری خاکشیر را با یک لیتر آب، یک الی دو ساعت پیش از خواب مخلوط کرده و در وعده سحری استفاده کنید. در خوردن وعده سحری و افطاری باید حد اعتدال رعایت شود. غذا و آب را به اندازه ای بخورید که بدنتان نیاز دارد. در فاصله بین افطار تا سحر زیاده روی نکنید و از درهم خوری بپرهیزید. مقابله با تشنگی به کمک ماءالشعیر طبیعی برای روبرو شدن با تشنگی در ماه رمضان ماءالشعیر طبیعی بنوشید. برای تهیه این ماءالشعیر یک لیوان جوی پوست کنده شده و پرک نشده را با ۱۴ لیوان آب مخلوط کرده حدود ۵۰ الی ۶۰ دقیقه بر روی گاز گذاشته و تا جایی که جوها تا حدودی شکافته شوند، بجوشانید و آب غلیظ آنرا با صافی صاف کرده و با عسل مخلوط کرده و بنوشید. برای برطرف شدن تشنگی در فاصله افطار تا سحر، خوردن عرق کاسنی و عرق شاه تره سفارش می شود. در ماه رمضان از مصرف تنقلاتی مانند چیپس، کیک، تنقلات آماده و بیسکوئیت خودداری کنید و به عنوان میان وعده مخلوط کاهو و شیره‎ی انگور، سکنجبین و کاهو یا فالوده سیب بخورید. این میان وعده ها رطوبت بدن را تامین کرده تشنگی را کم می کند.
جلوگیری از یبوست به کمک میوه و سبزیجات برای ممانعت از یبوست در وعده افطار از میوه ها، غذاهای فیبردار و سبزیجات خام و در وعده سحر از سبزیجات پخته استفاده نمائید. مصرف کدو، هویج پخته و زیتون همراه با تحرک و ورزش مناسب و خواب منظم در پیش گیری از یبوست بسیار مفید می باشد. خواب کافی خوابیدن در این زمان، هر چند به مدت کوتاه، در هضم بهتر معده و ایجاد اشتها در وعده سحری مؤثر است و باتوجه به روزه داری، یک تا دو ساعت خواب در طول روز نیز برای تجدید قوای سیستم های بدن، به شرطی که قبل از غروب آفتاب نباشد، سفارش می شود. مواد غذایی ممنوع از دیدگاه طب ایرانی عدم مصرف غذاهای غلیظ و سنگین، مصرف غذاهای غلیظ و لزج، مانند حلیم، شله زرد، حلوا و زولبیا و بامیه و مواد غذایی مختلف که ظرفیت هضم متفاوت دارند، در وعده افطار و فاصله بین افطار تا سحر، سبب سنگینی معده و خواب ناآرام شده و از تمایل به خوردن سحری کاهش می دهد. همین طور مصرف یک وعده غذای کامل در سحر و بیداری تا حدود یک ساعت و نیم بعد از آن، برای ممانعت از سو هاضمه و بروز علائمی مانند رفلاکس و نفخ، استفاده می شود. مصرف غذاهای خشک، شیرین، سرخ شده و پرچرب، نشاسته دار، پر ادویه و تند و مصرف بیش از اندازه گوشت و همچنین، نوشیدن قهوه، کاکائو و چای پررنگ، از مواردی هستند که سبب بروز تشنگی می شوند و بهتر است از وعده سحری کنار گذاشته شوند. آن چه که به روزه دار کمک می نماید، روزها را با پایین ترین میزان ضعف و تشنگی طی کند، تغذیه مناسب در زمان سحری و افطار است. تغذیه ای سرشار از فیبر، آب و مواد مغذی ضروری که کمتر سبب تشنگی شوند.
برای سحری این مواد غذایی سفارش می شود در هنگام سحر مصرف غذاهای پروتئین دار مانند لبنیات کم چرب، حبوبات و انواع گوشت سفارش شده و تاکید می شود که افراد از مصرف غذاهای شور و چرب بپرهیزند. غذاهای ماه رمضان برای سحری را می توان در پنج دسته زیر بررسی کرد. میوه ها و سبزیجات جز غذاهای مناسب سحری ماه مبارک رمضان هستند که علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی بالا، در طول روز به حفظ انرژی بدن کمک می کنند. برای تامین بیشتر آب بدن می توان از آب یا میوه هایی مانند هندوانه، خیار یا پرتقال استفاده کرد. به اعتقاد کارشناسان و افراد صاحب نظر در عرصه تغذیه «کاهو» بهترین سبزی در وعده سحر است که به سبب فیبر و آب بالای خود از یبوست و تشنگی جلوگیری می کند. یکی از غذاهای مناسب برای سحری تخم مرغ است که به سبب پروتئین بالای خود منجر به سیری بیشتر در طول روز می شود. شما می توانید به روش های مختلفی از این ماده غذایی در برنامه سحری خود استفاده کنید. برنج ها غذای مناسب سحری ماه رمضان هستند که اغلب افراد خصوصاً ایرانیان از آن استفاده می نمایند. ترجیحاً غذاهای برنجی را با گروه کربوهیدرات میل نکنید. سفارش می شود برنج را بصورت کته یا دمی بپزید تا خواص آن بیشتر حفظ شود. برای افزایش ویتامین غذای خود می توانید از مقداری سبوس در برنج درحال پخت استفاده کنید. اگر شما هم جز افرادی هستید که به خوردن ته دیگ علاقه زیادی دارند بهتر است در ماه رمضان آنرا ترک کنید تا مانع از ورود چربی زیاد به بدن خود شوید. شما می توانید برنج را در کنار خورشت های زیر یا بصورت ترکیبی میل کنید و دیگر دغدغه درست کردن غذای سحری در رمضان را نداشته باشید. غذاهایی که برای سحری سفارش نمی شوند سفارش می شود از غذاهایی که در صورت مصرف منجر به سوزش سر معده، ناراحتی های گوارشی، ترش کردن یا عطش زیاد می شود اشاره نماییم. کوکو سیب زمینی، کوکو سبزی، کتلت، جوجه کباب، کباب، سوسیس و کالباس، غذاهای سرشار از چربی و قند، غذاهای همراه با سس مایونز، خامه یا چای زیاد منجر به عوارض گفته شده در روزه داران می شود که از مصرف آنها باید خودداری کرد. آمادگی بدن برای ماه رمضان، کمک می نماید بدن عملکرد بهتری داشته باشد، همین طور هنگام افطار از شروع کردن تغذیه با آب سرد، نوشابه و مانند اینها جدا خودداری کنید. بجای آب سرد کمی آب گرم یا چای میل کرده و افطار را با خوردن خرما، کشمش، عسل و بطور کلی با یک قند طبیعی شروع شود؛ بدین سان اشتها کنترل شده می شود.