مدیرعامل سازمان بیمه سلامت: پراکندگی منابع سلامت بسیار بالا است

به گزارش آنی غذا، مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران در دیدار با معاون امور مجلس ریاست جمهوری اظهار داشت: پراکندگی منابع سلامت بسیار بالا است و بطور مثال در عرصه توانبخشی، ۵ دستگاه اجرائی، اعتبارات مربوطه را دریافت می کنند.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، بنابر اعلام سازمان بیمه سلامت ایران، محمد مهدی ناصحی در دیدار با شهرام دبیری معاون امور مجلس ریاست جمهوری ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر اضافه کرد: سازمان بیمه سلامت بعنوان یک سازمان تامین کننده منابع مالی در حوزه سلامت، حدود ۴۵ میلیون نفر را زیر پوشش دارد که این جمعیت از مشاغل مختلف مانند اساتید دانشگاه تا طلاب و دانشجویان و روستاییان و عشایر و اقشار مختلف جامعه را شامل می شوند.
وی افزود: پوشش جمعیتی مناسب، پوشش خدمات پزشکی و دارویی و تامین کنندگی مالی، سه وظیفه مهم سازمان های بیمه گر پایه سلامت است. سعی شده پوشش جمعیتی فراگیر شده و در این راستا، ۵ دهک اول جامعه زیر پوشش رایگان قرار دارند. در توسعه خدمات زیر پوشش نیز در حوزه دارو و سایر حوزه ها و بر مبنای مصوبه های شورایعالی بیمه سلامت، تکلیف خویش را انجام می دهیم.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: کشور در منابع حوزه سلامت مشکلات فراوانی دارد، اما تلاش شد صندوق بیماران خاص و صعب العلاج برای پشتیبانی از این بیماران تشکیل گردد که همراهی خوبی در این حوزه انجام شد. امسال ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این صندوق داشتیم که ۱۰۷ گروه بیماری زیر پوشش صندوق بیماران خاص و صعب العلاج قرار گرفتند و برخی خدمات و داروهای بیماران خاص و دچار سرطان به شکل صد درصد زیر پوشش بیمه هستند.
ناصحی بیان نمود: بیمه سلامت به دنبال عمق بخشی خدمات است که این مورد همراه با توسعه خدمات زیر پوشش خواهد بود. البته اگر نظام ارجاع به درستی اجرا شود، اثربخشی بیمه بیشتر خواهد شد.
وی درباره ی منابع بیمه سلامت نیز اظهار نمود: امسال بر مبنای مصوبات قانونی، اعتبار ما ۱۵۳ همت بود که حدود ۴۶.۵ همت اختصاص یافت.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: تجمیع منابع بیمه های پایه سلامت حتی به شکل مجازی قابل انجام است. به صورت مثال صندوق بیماران خاص و صعب العلاج به همین شکل تجمیع منابع شده و هزینه بیماران زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی هم توسط سازمان بیمه سلامت پرداخت می شود. در این صورت، یکپارچگی میان بیمه های پایه سلامت شکل می گیرد.
وی ادامه داد: منابع نظام سلامت پراکنده شده و اثر آن برای مصرف کننده غائی کم می شود. ردیف هایی مانند تصادفات، سوختگی و روان پزشکی نیز همچون مواردی است که باید در کانال مشخصی قرار بگیرد و صفر تا صد هزینه بیمار توسط بیمه ها پرداخت گردد.
ناصحی افزود: در زمینه پرداختی ها به موسسه های طرف قرارداد نیز سعی کردیم که به روش مناسبی صورت گیرد و سعی کردیم پرداخت ها به هنگام انجام شود؛ اما با عنایت به رشد هزینه ها در بیمارستان ها، اخیرا نسبت به سال قبل، با ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش هزینه مواجه شدیم. توان سازمان بیمه سلامت با عنایت به بودجه تعیین شده این طور نیست که بتواند همه این افزایش هزینه ها را پوشش بدهد.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: در زمینه پیشگیری نیز این مورد باید در بیمه های پایه سلامت مورد توجه قرار می گرفت و بیمه ها نباید فقط به پرداخت هزینه درمان فکر کرده و باید به سلامت بیمه شدگان هم توجه می شد. در پیشگیری سطح چهارم، مصرف غیر منطقی دارو و مداخله های غیرضروری نیز مورد توجه است.
بنابر اعلام سازمان بیمه سلامت، وی بیان نمود: تعداد اقلام دارویی در هر نسخه به شکل میانگین، ۴.۲ است، در حالیکه استاندارد جهانی، ۱.۶ تا ۱.۹ قلم دارو در هر نسخه است. در این حوزه ها احتیاج به برنامه هایی داریم تا این مشکل را ساماندهی نماییم تا بتوانیم روش درستی برای پرداخت هزینه ها در پیش بگیریم.

منبع: