۲۲ نوع سرطان در اثر چاقی افزایش پیدا می کند

به گزارش آنی غذا، رئیس مرکز تحقیقات چاقی ایران، در مورد مهم ترین دلایل چاقی توضیح داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مجید ولی زاده فوق تخصص غدد درون ریز، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر علمی نهمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی که در ایام ۲۸ لغایت ۳۰ آذر ۱۴۰۳ در مرکز همایش های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود، عنوان کرد: در این کنگره تلاش شده است تا در رابطه با آخرین یافته های در رابطه با پیشگیری و درمان چاقی صحبت شود. همینطور در کنگره سال جاری، پنل های مختلفی در رابطه با عرضه گزارشی از عملکرد کشوری در حوزه پیشگیری و درمان چاقی، و برنامه های آتی این حوزه برگزار می گردد. وی افزود: این کنگره با حضور محققان و صاحب نظران برگزار می گردد و سیاست گذاران هم شرکت می کنند. بحث هایی در ارتباط با عوامل افزایش چاقی و اصلاح شیوه زندگی با رژیم غذایی، فعالیت بدنی و کنترل عوامل روانشناختی در کنگره سال جاری عرضه می شود و این موارد مثل گذشته جزو ارکان مهم کنگره است. وی افزود: عوارض چاقی، بحث های بالینی در رابطه با مشکلات ناشی از اضافه وزن مورد گفت و گو قرار می گیرد بنابراین با این حوزه متنوع، اساتید، پزشکان، کارشناسان مختلفی در این حوزه ها فعالیت دارند که مخاطب اصلی این کنگره هستند. ولی زاده به علل چاقی اشاره نمود و بیان داشت: در جوامع امروز چاقی، گسترش بی رویه پیدا کرده است و سوءتغذیه و اضافه دریافت کالری تنها دلیل چاقی نیست بلکه مصرف بیش از اندازه کالری در کنار کاهش فعالیت فیزیکی و کمبود خواب همینطور آلودگی هوا، استفاده از وسایل نقلیه شخصی به سبب مشکلات حمل و نقل عمومی که فعالیت بدنی را تحت تاثیر قرار می دهد عواملی هستند که سبب می شود کالری کافی سوزانده نشود و به سبب تجمع چربی، چاقی به وجود آید. رئیس مرکز تحقیقات چاقی اظهار نمود: چاقی در افراد مسن، جوانان و کودکان روند روبه تزایدی دارد و نتایج مختلفی را برای سلامت بوجود می آورد که عبارتند از پرفشاری خون، دیابت، افزایش چربی های خون، کبد چرب، بیماری های قلبی عروقی، مشکلات مکانیکی از قبیل آرتروز کمر و زانو را بیشتر می کند و منجر به عوارض روحی -روانی مانند اضطراب و افسردگی هم می شود. وی بیان نمود: حدود ۲۲ نوع سرطان مانند سرطان های پستان و پروستات در اثر اضافه وزن و چاقی افزایش می یابد و هم سبب می شود بیماری های گوارشی مانند سنگ کیسه صفرا، ریفلاکس و آسم زیاد شود. عضو هیأت مدیره انجمن چاقی اضافه کرد: تمامی گروههای سنی تحت تاثیر چاقی هستند به صورتی که حدود ۱۶ درصد کودکان و نوجوانان چاق هستند همینطور حدود ۶۰ درصد افراد بالغ گرفتار چاقی و اضافه وزن هستند (۴۰ درصد اضافه وزن و ۲۰ درصد چاقی دارند). وی ادامه داد؛ با افزایش چاقی در سنین پایین بیماری های قلبی هم در سنین پایین افزایش خواهد یافت بنابراین داشتن برنامه تغذیه ای سالم و فعالیت بدنی برای کودکان و نوجوانان باید افزایش یابد و مدارس فضای فیزیکی لازم برای فعالیتهای بدنی را جدی بگیرند تا دانش آموزان به مشارکت در فعالیتهای ورزشی تشویق شوند. ولی زاده افزود: ۴۰ تا ۷۰ درصد دلایل چاقی عوامل ژنتیک است و محیط چاق کننده هم پیرامون ما وجود دارد استرس های محیطی، کمبود تحرک، کم خوابی و برنامه های نادرست مدارس همچون عواملی هستند که شیوع چاقی را بین کودکان و نوجوانان بیشتر می کنند. وی ابراز امیدواری کرد که این کنگره با برنامه ریزی های انجام شده توقع مخاطبان را برآورده سازد و اظهار داشت: باید نگاه مان به مبحث چاقی تغییر کند چونکه چاقی زمینه ساز و مادر خیلی از بیماری ها است بنابراین باید عزم ملی و سیاست یکپارچه داشته باشیم. یک سازمان یا وزارت خانه نمی تواند متولی این امر باشد و احتیاج به همکاری گسترده بین بخشی است. دبیر علمی نهمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی بر نقش و مشارکت وزارت خانه های متولی سلامت مواد غذایی، وزارت جهاد کشاورزی و صنایع غذایی برای تأمین مواد غذایی باکیفیت و سالم، اداره مالیات (اخذ مالیات از غذاهای ناسالم و نوشابه ها برای پرداخت سوبسید به مواد غذایی سالم و مورد نیاز مانند لبنیات)، شهرداری ها برای ساختن فضای مناسب و پیاده روهای ایمن، گسترش حمل و نقل عمومی، وزارت نفت برای توزیع سوخت با کیفیت، وزارت صنایع برای کم کردن خودرو های آلوده ساز، صدا و سیما و رسانه های عمومی برای افزایش دانش تغذیه ای افراد، بر کنترل و پیشگیری چاقی تاکید نمود.