هشدار نسبت به تقلب در عرضه گیاه سداب در عطاری ها

آنی غذا: مدیرکل فرآورده های طبیعی، سنتی و گیاهی سازمان غذا و دارو از کشف مواردی از تقلب در عرضه گیاه سداب آگاهی داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، علیرضا رستمی مدیرکل فرآورده های طبیعی، سنتی و گیاهی سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به گزارش های واصله بیان کرد: مشاهده شده است که در بعضی عطاری ها گیاه فرفیون (Euphorbia sp) به عنوان گیاه سداب (Ruta graveolens L) عرضه می شود. این اقدام غیرقانونی و غیر اخلاقی نه فقط اعتماد عمومی را خدشه دار می کند، بلکه ممکنست سلامت مصرف کنندگان را نیز به خطر بیندازد. وی درباره ی مشخصات این گیاهان اضافه کرد: گیاه سداب با برگ های چهارگوش و دانه های سیاه و نیمه دارای میک شناخته می شود، در صورتیکه گیاه فرفیون فاقد این خاصیت ها بوده و مصرف ناآگاهانه آن به عنوان سداب می تواند منجر به عوارض جدی شود. به همین دلیل، اقدامات لازم برای اطلاع رسانی و پیش گیری از این تخلف در سطح کشور شروع شده است. رستمی همین طور اشاره کرد: عطاری ها باید از عرضه فرآورده های گیاهی بصورت فرآوری نشده (پودر نشده) اجتناب کنند و با رعایت دقیق اصول بهداشتی و شناسایی صحیح گیاهان دارویی، در راستای حفظ سلامت جامعه گام بردارند. در این راستا، سند علمی در رابطه با این مساله و مشخصات شناسایی این گیاهان برای تمامی مراکز مرتبط ارسال شده است. او در آخر تصریح کرد: این اقدام در قالب پشتیبانی از حقوق مصرف کنندگان و ارتقای ایمنی استفاده از گیاهان دارویی صورت گرفته است و دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور نیز موظف اند نظارت خودرا در این حوزه بالا برند. بدین سبب گزارش، گیاه سداب (Ruta graveolens) و گیاه فرفیون (Euphorbia sp) هر دو دارای خواص دارویی مختلفی هستند. سداب با خاصیت های ضد میکروبی، ضد التهاب، کمک به هضم غذا، تنظیم قاعدگی و آرام بخشی برای استرس شناخته می شود. این گیاه به عنوان مسکن طبیعی برای دردهای مفصلی و عضلانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از طرفی، گیاه فرفیون با خواص ضد عفونت، درمان مشکلات پوستی، محرک رشد مو و تسکین دردهای عضلانی به کار می آید. همین طور برخی گونه های فرفیون به عنوان پادزهر برای مقابله با مسمومیت ها استفاده می شوند. با این وجود، به علت سمی بودن تعدادی از گونه های فرفیون، مصرف آن باید تحت نظر پزشک صورت گیرد.