به گزارش آنی غذا، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: روغن کانولا صرف نظر از اسم برند بهترین نوع روغن مصرفی برای خانوار به علت فواید خوب برای حفظ سلامتی است.
احمد اسماعیل زاده مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با روغن های بالانسر که بعنوان تنظیم کننده فشار خون و حاوی ویتامین های A و D تبلیغ می شوند، توضیح داد: این روغن همان روغن کلزا است که از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته و هم اکنون تبلیغ می شود. روغن کلزا، صرف نظر از برند و نام تجاری، به علت ترکیب خود روغنی بسیار مفید برای سلامت است. این روغن چهار خصوصیت برجسته دارد که آنرا به یکی از روغن های مطلوب برای مصرف تبدیل نموده است. نخست، اسیدهای چرب اشباع بسیار پایینی دارد. دوم، مقدار مناسبی از اسیدهای چرب تک باند غیراشباع که مشابه چربی موجود در روغن زیتون است، در ترکیب آن وجود دارد. سوم، نسبت مطلوبی از اسیدهای چرب امگا ۶ به امگا ۳ در آن دیده می شود و چهارم، جزو معدود روغن های گیاهی است که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است. این چهار خصوصیت سبب شده روغن کلزا بعنوان روغنی مطلوب برای سلامت معرفی شود. وی در مورد ادعای سلامت بخش برای یک روغن تاکید نمودند که به طور کلی مصرف روغن های حاوی اسیدهای چرب امگا سه و امگا شش با عنایت به این که می توانند برای تأمین اسیدهای چرب ضروری به بدن کمک کنند برای سلامت مفید هستند. در مورد این امر که مصرف روغن می تواند قند و چربی خون را کنترل کند باید اضافه کرد که تولید کنندگان این روغن در این محصول از یک ترکیبی بهره برده اند که مطالعات پیشین اثربخشی آن ماده را برروی قند و چربی خون نشان داده اند. بعلاوه پیش از این ادعا هم یک کارآزمایی بالینی با این روغن که حاوی آن ترکیب خاص بوده انجام شده و در آن پژوهش دیده شده که بر روی کنترل قند و چربی خون مؤثر است. اما این که آیا میتوان صرفا با انجام یک پژوهش این ادعا را بیان کرد نکته ای است که باید از دوستان سازمان غذا و دارو پرسید. شاید بهتر می بود که به جای این ادعا در مورد این روغن، گفته می شد که این روغن علاوه بر داشتن اسیدهای چرب امگا سه و امگا شش، حاوی گاما اوریزانول است که این عامل شاید بتواند در کنترل قند و چربی خون کمک کننده باشد. بررسی صحت غنی سازی روغن های مایع با ویتامین های E و D اسماعیل زاده در رابطه با صحت غنی سازی روغن های مایع با ویتامین های E و D اظهار نمود: روغن های مایع موجود در بازار، به علت وجود اسیدهای چرب با چند باند غیر اشباع، به سرعت فاسد می شوند. برای پیشگیری از این مشکل، به تمامی این روغن ها ویتامین E و آنتی اکسیدان اضافه می شود. بنابراین، حتی اگر بر روی بسته بندی محصول اشاره ای به ویتامین E نشده باشد، تمامی روغن های مایع حاوی این ویتامین و آنتی اکسیدانها هستند. وی ادامه داد: در مورد ویتامین D، سازمان غذا و دارو به برخی تولیدکنندگان مجوز داده است تا این ویتامین را به محصولات خود اضافه کنند. در صورتیکه ویتامین D به روغن افزوده شود، تولیدکننده می تواند عبارت “غنی شده با ویتامین D” را بر روی بسته بندی درج کند. این محصولات به شکل آزمایشگاهی توسط سازمان غذا و دارو بررسی می شوند تا مطمئن شوند مقدار ویتامین D درج شده روی بسته بندی با میزان واقعی مطابقت دارد. بنابراین، روغن هایی که عبارت “غنی شده با ویتامین D” را بر روی بسته بندی دارند، مورد تأیید سازمان غذا و دارو هستند و مصرف کنندگان می توانند به صحت این ادعا اطمینان کنند. بررسی روغن ها تحت نظارت وزارت بهداشت است مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در انتها اظهار داشت: بررسی کیفیت و سلامت روغن ها توسط سازمان غذا و دارو صورت می گیرد. این سازمان که یکی از ارگان های زیرمجموعه وزارت بهداشت است، مسئولیت نظارت بر محصولات غذایی، همچون روغن ها، را بر عهده دارد. بر همین اساس، تمامی اقدامات در ارتباط با ارزیابی و تأیید سلامت این محصولات تحت نظارت وزارت بهداشت صورت می گیرد.
منبع: آنی غذا