به گزارش آنی غذا، مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در واکنش به وجود مواد غذایی تقلبی و قاچاق در بازار کشور، توضیحاتی داد.
عبدالعظیم بهفر، در گفتگو با خبرنگار مهر، بر ضرورت تقویت ضوابط و نظارت ها برای مقابله با مواد غذایی قاچاق و تقلبی تاکید کرد و اظهار داشت: ماهیت پنهان این مواد، آمار دقیق از آنها را غیر ممکن می کند، اما نظارت سازمان غذا و دارو به صورت مستمر در حال انجام می باشد. وی ادامه داد: مواد غذایی قاچاق و تقلبی معمولا از مبادی غیررسمی وارد کشور می شود و به علت پنهان کاری در فرایند توزیع، شناسایی و ردیابی آنها دشوار است. بهفر در ادامه به بهره برداری از سامانه هوشمند صدور پروانه الکترونیک برای فرآورده های غذایی و آشامیدنی اشاره نمود و اظهار داشت: این سامانه با هدف کاهش زمان رسیدگی به درخواست ها، حذف مراجعات حضوری متقاضیان و اتصال به درگاه ملی مجوزها، فعالیت خویش را شروع کرده است. با ثبت اطلاعات مواد اولیه و محصولات تولیدی، امکان تشخیص محصولات مجاز از غیر مجاز و تقلبی فراهم می شود. وی ضمن اشاره به قابلیت های این سامانه، اضافه کرد: امکان اتصال برخط به سامانه مرکز مالکیت معنوی و سامانه جامع تجارت، تسهیل دسترسی به اطلاعات فرآورده های تولید داخل و وارداتی و ایجاد شبکه ای یکپارچه از این اطلاعات همچون خصوصیت های مهم این سامانه است. بهفر همینطور ابراز امیدواری کرد که با توسعه این سامانه و الصاق شناسه رهگیری، مصرف کنندگان قادر خواهند بود اصالت و سلامت محصولات را استعلام کنند. مدیرکل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، تقویت آگاهی های عمومی در مورد شناسایی مواد غذایی تقلبی و تشویق به خرید محصولات باکیفیت را از دیگر اقدامات مهم دانست و اضافه کرد: سازمان غذا و دارو با تمام توان در جهت تأمین سلامت مصرف کنندگان و ارتقای کیفیت مواد غذایی موجود در بازار تلاش می کند.
منبع: anighaza.ir