اخطار در مورد شیوع تب دنگی در کشور

به گزارش آنی غذا، سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت نسبت به شیوع بیماری تب دنگی در کشور اخطار داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، دکتر قباد مرادی درباره ی وضعیت تب دنگی در کشور گفت: موارد تب دنگی در کشور ما بالا رفته است و از سال ۱۳۹۵ تا انتهای سال ۱۴۰۲، ۷۵ مورد بوده و از پایان سال قبل میزان مبتلایان که همه آن وارده بوده، بالا رفته است.
وی افزود: از شروع امسال (۱۴۰۳) تا حالا تعداد مبتلایان تب دنگی به ۲۲۶ مورد رسیده است. خیلی از مبتلایان وارده از کشورهای مختلف همچون امارات، پاکستان، عمان و… بوده است.
وی اذعان دارد که علت اشاره به کشورهای همسایه از این جهت است که این کشورها آلوده به تب دنگی هستند و تا حالا ۷۶ مبتلا انتقال محلی دارند یعنی کشور ما حالا کاملا مستعد است که این بیماری فراگیر و به دیگر افراد نیز منتقل شود.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به وضعیت بیماری تب دنگی در بعضی از شهرها همچون چابهار واقع در استان سیستان و بلوچستان اشاره و اشاره کرد: در شهر چابهار بالاتر از ۹۰ مورد بیماری تا حالا ثبت شده است. موارد تب دنگی در استانهای فارس، هرمزگان، قزوین، گیلان و اصفهان نیز گزارش شده است و ممکنست قسمتی از موارد وارده باشد

خطر انتقال محلی تب دنگی در خطه های شمالی و جنوبی کشور
مرادی نگرانی ها درباب شیوع بیماری دنگی در خطه های شمالی و جنوبی کشور را به سبب انتقال محلی آن جدی تر قلمداد کرد و اظهار داشت: تب دنگی همچون بیماریهای نوپدید است و فقط منحصر به کشور ما نیز نیست و مرگ و میر بالایی ندارد و مرگ و میر آن کمتر از یک درصد است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اشاره کرد: تا حالا ۷ میلیون مبتلاشدن به تب دنگی در سرتاسر جهان گزارش شده و الان ۱۴۰ کشور دنیا درگیر این بیماری هستند و از این حیث این آمار را ارائه می کنم که فقط کشور ما درگیر این بیماری نیست و در کشور ما در میان کشورهای همسایه، انتقال محلی تب دنگی دیرتر به وقوع پیوست.
وی بر لزوم هوشیاری همه دستگاهها درباب شیوع و گسترش تب دنگی تاکید و اشاره کرد: مردم و دولت باید فضاهای مستعد رشد لارو این پشه را همچون گودال های آب، فاضلاب های روباز و حتی ظروف گلدان ها را پاکسازی کنند.
وی تصریح کرد: علایم شایع این بیماری تب، بدن درد، کوفتگی و خستگی است و ممکنست در بعضی موارد وخیم تر شود و به صورت سیستماتیک آنها را درگیر و سبب نارسائی برخی ارگان ها شود.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به دوره کمون تب دنگی در بدن بیمار اظهار داشت: از وقتی که بیماری وارد بدن می شود تا وقتی که علایم آغاز می شود بین ۴ تا ۷ روز است و بین ۷ تا ۱۰ بیماری در بدن می ماند.

وضعیت قرمز چابهار در تب دنگی
وی بار دیگر اصرار کرد که یکی از نقاط انتقال تب دنگی شهر چابهار بوده و تا حالا نزدیک به ۱۰۰ نفر به این بیماری مبتلا شدند و شاهد انتقال محلی این بیماری هستیم و چون عامل انتقال همچون بیماری مالاریا، پشه است، تا حالا بالاتر از ۷۰۰ نقطه از مناطق عامل این بیماری شناسایی شده است.
مرادی اشاره کرد: در برخورد با این بیماری، شناسایی سریع بیماران و تحت مراقبت و درمان قرار دادن آنها امری لازم است و نباید بیماران در فضای باز قرار بگیرند چونکه ممکنست بدن آنها توسط پشه گزیده شود و به بدن سایر افراد انتقال یابد.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: برمبنای اطلاعات واصله، بیماری یابی بسیار وسیعی در چابهار انجام شده است و تا شعاع ۵۰۰ متری محل زندگی فرد بیمار را بوسیله مه باشی تلفیقی از سم و گازوئیل پاکسازی می کنند و اطرافیان فرد بیمار نیز مورد بررسی قرار می گیرند.
وی افزود: تا حالا آموزش های اختصاصی برای مردم و برای مدیران و مسئولین در منطقه چابهار داده شده و مدیرکل آموزش و بهداشت وزارت بهداشت نیز چهارمین بازدید خودرا از منطقه چابهار انجام داده است تا موارد را از نزدیک بررسی کند.
بر طبق گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، وی اظهار داشت: یکسری آموزش های عمومی همچون این که چگونه لباس بپوشند و آب های راکد را به چه صورت پاکسازی کنند و چگونه پشه بند ببندند نیز به مردم داده شده است.

منبع: