آغوز بهترین غذا برای نوزاد را دور نریزید

آنی غذا: زردی، به سبب افزایش میزان ماده ای به نام «بیلی روبین» در خون نوزاد که رنگدانه زرد ناشی از شکستن گلبول های قرمز است، رخ می دهد و تنها راه درمان آن مراجعه به مراکز درمانی جهت دریافت خدمات درمانی نظیر نوردرمانی برای تغییر شکل و ساختار بیلی روبین بمنظور افزایش دفع آن بوسیله مدفوع یا ادرار نوزاد است.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، بدین سبب مصرف هر ترکیب دیگری به غیر از شیر مادر، هیچ کمکی به بهبود زردی نوزاد نمی نماید. ذکر این نکته لازم است که در طول ۶ ماه اول زندگی نوزاد، شیر مادر تنها غذایی است که باید به نوزاد داده شود. تغذیه انحصاری با شیر مادر به این معنا است که نوزاد در ۶ ماه اول زندگی فقط شیر مادر می نوشد و شیر خشک یا آب نمی نوشد. شیردهی منظم و اطمینان از دریافت کافی شیر توسط نوزاد به حذف بیلی روبین از خون نوزاد و دفع آن بوسیله مدفوع یا ادرار کمک می نماید. افزون بر این توجه گردد که میزان جذب چربی و ورود آن به بدن نوزاد در نوزادن متفاوت می باشد. چربی شیر مادر به خوبی جذب بدن نوزاد می شود اما سایر انواع چربی مثل چربی کره و روغن حیوانی، عمدتاً جذب نشده و با مدفوع نوزاد دفع می شود. همین طور دقت شود که مصرف شیرخشت یا هر ترکیب دیگری از این قبیل حتی ممکنست سبب لطمه به کبد تکامل نیافته نوزاد شود.
دورریخت آغوز به سبب جلوگیری از زردی نوزاد جزو دیگر باورهای ناصحیح است.
زردی اصطلاحا به حالتی گفته می شود که پوست یا قسمت سفید چشم نوزاد زرد می شود. زردی در نوزادان به سبب عدم تکامل کامل کبد نوزاد، شایع است و می تواند در عرض یک روز یا چند روز بعد از تولد نوزاد رخ دهد. نوزادان به طور معمول بعد از تولد، در صورتیکه هنوز در بیمارستان هستند و باردیگر در نخستین معاینه بعد از رفتن به منزل از نظر زردی بررسی می شوند. زردی زمانی اتفاق می افتد که مقدار بالای ماده ای به نام بیلی روبین در خون نوزاد وجود دارد. نوزادان به دلیلهای مختلف ممکنست مقدار بیلی روبین بالایی داشته باشند. به عنوان مثال، تعدادی از نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند، در صورت عدم دریافت شیر مادر ممکنست به زردی گرفتار شوند. زردی در نوزادانی که زود به دنیا می آیند نیز شایع تر است. لازم است که نوزادان از نظر زردی بررسی شوند، چونکه در صورت عدم درمان، مقدار بسیار بالای بیلی روبین می تواند منجر به لطمه مغزی نوزاد شود.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در چند روز اول بعد از تولد نوزاد، مادر فقط مقادیر کمی شیر زرد یا طلایی رنگ تولید خواهدنمود که به آن آغوز می گویند. آغوز سرشار از مواد مغذی و آنتی بادی است که به صیانت از نوزاد در مقابل عفونت ها کمک می نماید. بااینکه مقدار آغوز کم است، اما تمام مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را در چند روز اول زندگی تا آن زمان که بطور مکرر آنرا دریافت می کند، فراهم می آورد. آغوز نیز به عنوان شیر مادر در نظر گرفته می شود، منتها به صورت اولیه و غلیظ آن.
بدین سبب مصرف آغوز توسط نوزاد نه فقط سبب زردی نمی شود بلکه لازم است و به سلامت سیستم ایمنی و در کل سلامت نوزاد کمک کرده و حتی آغوز با سرعت بخشیدن به دفع مکونیوم نوزاد احتمال زردی را نیز می کاهد.

منبع: