ارتباط مصرف میوه ها در تغییرات سطح قند خون افراد سالم و دیابتی

آنی غذا: یکی از نگرانی افراد دیابتی افزایش قند خون بدنبال مصرف میوه است؛ این درحالیست که نکته مهم برای جلوگیری از افزایش قند خون، میزان و نوع میوه مصرفی و زمان مصرف آنست.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، دیابت نوع ۲، شرایطی خطرناک و در رابطه با مرگ و میر در دنیا شناخته می شود، شیوع بسیار بالایی هم در ایران و دنیا دارد. این بیماری بطور معمول منجر به شرایط بسیار خطرناکی مثل زخم پای دیابتی، بیماری قلبی و کلیوی و… می شود. تغذیه و فعالیت فیزیکی اقدامات مهم و تاثیرگذاری هستند که می تواند به بهتر شدن و کنترل و یا حتی پیش گیری از عواقب در رابطه با این بیماری کمک نماید.
همه ما می دانیم که میوه ها منبع بسیار خوبی از فیبر و ویتامین ها و ریز مغذی ها و آنتی اکسیدان ها هستند. متاسفانه خیلی از متخصصان بر این باور هستند که مصرف میوه ها به سبب قند بالا با وضعیت بدتر قندخون سه ماهه و افزایش ناگهانی قند خون بیماران دیابتی و افراد سالم مرتبط می باشد. به همین دلیل، بهتر است باتوجه به مطالعات انجام شده به یک نتیجه گیری کلی درباب مصرف میوه و وضعیت قندخون برسیم.

بررسی ارتباط مصرف هندوانه و قند خون

هندوانه منبع بسیار عالی لیکوپن و سیترولین است که این دو ارتباط معنادار با کاهش مبتلاشدن به سرطان پروستات دارند. نتایج یک پژوهش نشان داد مصرف دو واحد هندوانه در افراد چاق و دارای اضافه وزن منجر به هیچ تغییری در قند خون ناشتای افراد دیابتی نشده؛ یعنی تاثیر منفی نداشته است. هرچند که همچنان سفارش می شود که در مصرف هندوانه دقت شود.

ارتباط مصرف گیلاس با قندخون

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه و جامعه وزارت بهداشت، گیلاس یکی از میوه هایی است که مطالعات گسترده ای پیرامون خواص آن انجام شده است؛ چونکه منبع بسیار عالی پلی فنولی به نام انتوسیانین است. مصرف یک واحد از این میوه به مدت ۲۸ روز (فصل معین یعنی تابستان) بصورت تازه و نه با افزودن شکر و نه بصورت مربا یا کمپوت و یا خشک شده، منجر به کاهش قند خون ناشتا در افراد سالم شده است. پیش بینی می شود که افراد دیابتی هم تاثیر مثبت از مصرف یک واحد از این میوه بصورت تازه و در مدت ۲۸ روز بگیرند و بهتر است به آنها سفارش شود.

مصرف انبه

برمبنای یک مطالعه که بتازگی روی جوانان سالم انجام گرفته، نشان داده شده است که مصرف انبه پس از یک وعده غذایی پرچرب می تواند به نگهداری قند خون پس از غذا در آستانه مطلوب کمک نماید. مطالعه مشابه روی افراد چاق و دارای اضافه وزن انجام شد که نشان داد مصرف انبه به مدت ۱۲ هفته تاثیر چندانی روی سطح قندخون ناشتای آنها ندارد.

منبع: