آنی غذا: تحقیقات جدید نشان میدهد که رژیم غذایی غنی از سویا ممکنست برای بچه ها مفید باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، این مطالعه نشان داد که کودکان ۷ تا ۱۳ ساله ای که رژیم غذایی آنها حاوی ایزوفلاون های بیشتری بود، توجه بیشتر در کلاس در س و توانایی تفکر بهتری داشتند. سویا و محصولات سویا سرشار از ایزوفلاون هستند که نشان داده شده است حافظه را در بزرگسالان بهبود می بخشد.
«آجلا بریستینا»، دانشجوی دکترا در دانشگاه ایلینوی، می گوید: «غذاهای حاوی سویا اغلب جز منظم رژیم غذایی کودکان در ایالات متحده نیستند. مطالعه ما شواهدی از اهمیت مواد مغذی موجود در غذاهای سویا برای قوه شناخت دوران کودکی اضافه می کند.»
تیم او داده های مطالعه ای را که شامل ۱۲۸ کودک بود، بررسی کرد. آنها میزان دریافتی هر کودک را از سوابق رژیم غذایی یک هفته ای، همچون مقادیر ویتامین ها، ریز مغذی ها و درشت مغذی ها و ایزوفلاون ها محاسبه کردند.
سپس پژوهشگران از مجموعه ای از تست های کاغذ و مداد استفاده کردند که برای سطح پایه تنظیم شده بود تا توانایی فکری کودکان را بسنجند. فعالیت امواج مغزی زمانی ثبت گردید که بچه ها یک تمرین تطبیق کامپیوتری را برای اندازه گیری دامنه توجه و سرعت ذهنی انجام دادند.
در حالی که شرکت کنندگان تمایل به مصرف مقادیر کم سویای غنی از ایزوفلاون داشتند، آنهایی که بیشتر مصرف کرده بودند سریع تر به تکالیف مربوط به توجه پاسخ دادند و اطلاعات را سریع تر پردازش کردند.
محققان هیچ ارتباطی بین مصرف سویا و توانایی ذهنی عمومی پیدا نکردند.
بریستینا در ادامه اضافه کرد: «مصرف سویا برای شرکت کنندگان از ۰ تا ۳۵ میلی گرم در روز متغیر بود. برای درک این موضوع، یک فنجان شیر سویا حدود ۲۸ میلی گرم ایزوفلاون، یک وعده توفو حدود ۳۵ میلی گرم و نصف فنجان اِدامام بخارپز شده حدود ۱۸ میلی گرم ایزوفلاون را تامین می کند.»
وی اظهار داشت که تنقلاتی مانند ادامام بو داده، آجیل سویا یا شیر سویا راه خوبی برای افزودن سویا به رژیم غذایی است. توفو، تمپه یا ناگت های مبتنی بر سویا نیز خوب هستند.
بریستینا اظهار داشت: «برای درک بهتر اثرات مصرف غذاهای سویا بر توانایی های شناختی کودکان و میزان دقیق مصرف ایزوفلاون لازم برای ایجاد زمان پاسخ سریع تر، نیازمند رویکرد های مداخله ای است.»
منبع: آنی غذا