به گزارش آنی غذا، سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ضمن اشاره به میزان بروز حساسیت ها و آلرژی در مزاج های مختلف، اظهار داشت: یکی از فاکتورهای مهم سبک زندگی برای پیش گیری از آلرژی، بهبود سیستم دفع مواد زائد در بدن است.
دکتر مهشید چایچی در گفت و گو با ایسنا، درباره ی آلرژی اظهار داشت: مکانیسم آلرژی در طب رایج، واکنش بیش از اندازه سیستم ایمنی به موادی است که در حالت معمولی بدون ضرر هستند و آلرژن نامیده می شوند. آلرژن ها می توانند ذرات گرد و غبار، گرده گیاهان، برخی غذاها، برخی نوشیدنی ها، سرما، گرما، اشعه ها و… باشند.
وی با اعلان اینکه مبتلاشدن به آلرژی ها در فصل بهار و پاییز شایع است، اظهار داشت: دلیل شایع شدن مبتلاشدن به آلرژی در فصل های پاییز و بهار این است که آلرژن هایی مانند گرده های گل در فصل بهار و گرد و خاک در فصل پاییز بیشتر می شوند. همین طور تغییرات دمایی شدیدی در این دو فصل شامل تغییر دمای سرد به گرم در فصل بهار و تغییر دمای گرم به سرد در فصل پاییز اتفاق می افتد که این تغییرات دمایی شدید سبب تغییرات در بدن انسان می شود.
سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اعلان اینکه افراد برمبنای طب ایرانی خاصیت های جسمی، خاصیت های روحی و مزاج های متفاوتی دارند، اضافه کرد: بدین سبب میزان تغییرات و واکنش بدن به این تغییرات در افراد متفاوت می باشد. این تغییرات می تواند در بعضی افراد زیاد و در بعضی کم باشد. این احتمال وجود دارد که تغییرات آب وهوایی سبب هیچ نوع تغییری در بدن افراد نشود. بطور مثال، مزاج های گرم و خشک در آغاز بهار و مزاج های سرد و خشک در آغاز پاییز با بیشترین علایم حساسیت فصلی مواجه می شوند.
چایچی افزود: گرم مزاجان و خشک مزاجان نسبت به سایر افراد به ادویه های گرم و خشک مانند فلفل و زنجبیل سریع تر واکنش حساسیتی نشان می دهند.
این متخصص درباره ی علایم آلرژی توضیح داد: علایم آلرژی می تواند شامل عطسه، گرفتگی و احتقان بینی، خارش و ترشح بینی، آبریزش بینی، التهاب های پوستی (خشکی، قرمزی و خارش پوست)، التهاب های تماسی پوست و کهیر (ضایعات خارش دار پوست) باشد.
وی درباره ی روش های درمانی و پیش گیری از حساسیت ها توضیح داد: پرهیز از عامل حساسیت زا تا حد امکان و اصلاح سبک زندگی فرد برمبنای مزاج لازم است. یکی از فاکتورهای مهم سبک زندگی برای پیش گیری از آلرژی، بهبود سیستم دفع مواد زائد در بدن است. بدین سبب اگر فرد یبوست داشته باشد علاوه بر دوری از ماده حساسیت زا، استفاده از غذاهای ملین متناسب با مزاج شخص که دفع مواد زائد بدن را بهبود می دهد لازم است. همین طور سایر روش های درمانی می تواند تاثیر زیادی در بهبود فرد و پیش گیری از عود داشته باشد.