محققان پی بردند؛ حذف گوشت از وعده غذایی بیماران سیروز کبدی مفید می باشد

به گزارش آنی غذا، سیروز کبدی پیشرفته می تواند سطوح آمونیاک در خون را به سطوح خطرناکی برساند، اما تحقیقات جدید نشان داده است که نخوردن گوشت می تواند به معکوس کردن آن کمک نماید.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، دکتر «جاسموهان باجاج»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ویرجینیا، اظهار داشت: «دیدن این که حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی، مانند خوردن هر چند وقت یکبار یک وعده غذایی بدون گوشت، می تواند با کاهش سطوح مضر آمونیاک در بیماران مبتلا به سیروز، برای کبد مفید باشد.»
همانطور که تیم تحقیقاتی توضیح داد، باکتری ها در روده به صورت خودکار آمونیاک تولید می کنند چونکه به بدن در هضم غذا کمک می کنند. در افرادی که کبد سالمی دارند، این اندام آمونیاک را می گیرد و به کلیه ها می فرستد تا بی ضرر از راه ادرار دفع شود.
با این حال، سیروز توانایی اندام برای فراوری آمونیاک را مختل می کند به صورتی که به روشی سمی ایجاد می شود.
محققان خاطرنشان کردند که آمونیاک حتی می تواند به مغز برسد و سبب سردرگمی یا هذیان شود. این وضعیت آنسفالوپاتی کبدی نامیده می شود و بدون درمان می تواند منجر به کما و مرگ شود.
رژیم غذایی می تواند نقش مهمی در این فرآیندها داشته باشد، چونکه رژیم های غذایی غربی با فیبر کم و گوشت و کربوهیدرات بالا سطح آمونیاک ساخته شده توسط روده را می افزایند.
مطالعه جدید شامل ۳۰ بزرگسال گوشت خوار بود که برای سیروز در مرکز پزشکی ریچموند تحت درمان قرار گرفتند. از بیماران خواسته شد که یک وعده غذایی حاوی یکی از سه نوع همبرگر بخورند: یکی از مخلوط گوشت گاو، دیگری با یک جایگزین گوشت گیاهی و دیگری با دستور غذای گیاهی برگر لوبیا.
سطح پروتئین سه برگر یکسان بود: حدود ۲۰ گرم. افراد همبرگرهای خویش را با چیپس سیب زمینی کم چرب و یک نان غلات کامل، بدون هیچ گونه چاشنی می خوردند.
چند ساعت پس از غذا، محققان از نشانگرهای اسید آمینه خاصی در خون برای اندازه گیری سطح آمونیاک خون استفاده کردند.
تیم تحقیقاتی دریافتند بیمارانی که همبرگر گوشت مصرف می کردند نسبت به افرادی که هر کدام از همبرگرهای گیاهی را مصرف می کردند، سطح آمونیاک خونی بالاتری داشتند.
باجاج اذعان کرد: «ایجاد تغییرات بلند مدت رژیم غذایی و رفتاری می تواند خیلی سخت باشد. بیماران کبدی مبتلا به سیروز باید بدانند که ایجاد تغییرات مثبت در رژیم غذایی آنها نباید طاقت فرسا یا دشوار باشد.»
البته گروه مورد مطالعه بسیار کوچک بود، ازاین رو تیم ریچموند تصریح کرد که یافته ها اولیه هستند. با این وجود، آنها اعتقاد دارند که انتقال یافته های جدید به بیماران مبتلا به سیروز و تشویق آنها به دور شدن از گوشت ضرری ندارد.