امینی تاكید كرد؛ ماندگاری بالای سموم روی توت فرنگی

به گزارش آنی غذا، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پیدا کردن بهترین روش شستن توت فرنگی را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: ظهور بیماریهای ویروسی و عفونی باعث شده تا روش های شستن توت، اهمیت پیدا کند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مریم امینی، با اشاره به این که محیط گرم و مرطوب گلخانه شرایط مناسبی برای رشد آفت ها و حشرات فراهم می آورد، اظهار داشت: از طرفی توت فرنگی میوه حساسی است که خیلی سریع توسط آفت ها لطمه می بیند. وی ادامه داد: کشاورزان مجبورند برای کاهش لطمه به بافت میوه از آفت کش ها و حشره کش ها بهره گیرند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه توت فرنگی دوره رشد کوتاهی دارد، اشاره کرد: میوه توت فرنگی پس از رسیدن قابلیت ماندگاری زیادی روی بوته ندارد بدین سبب در بیشتر مواقع حداقل مدت زمان لازم برای تجزیه سم هم رعایت نمی گردد. مدیر گروه ترجمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه پیدا کردن بهترین روش تمیز کردن و شستن توت فرنگی بسیار مهم می باشد، اظهار داشت: ظهور بیماریهای ویروسی و عفونی باعث شده تا روش های شستن انواع توت بیش از همیشه اهمیت پیدا کند ضمن این که پوست توت فرنگی صاف نیست و به سبب منافذ زیادی که دارد، سموم ماندگاری بالایی روی پوست دارند. امینی با اشاره به این که طی تحقیقاتی که در سال ۲۰۲۳ انجام شد، غوطه ور کردن توت فرنگی در محلول آب حاوی سه درصد سرکه و بعد آبکشی کردن آن با آب ۴۸ درصد سموم آنرا کم می کند، افزود: اگر توت فرنگی ها را در محلول آب حاوی سه درصد نمک غوطه ور نماییم و آبکشی نماییم نیز تا ۴۵ درصد سموم آن کم می شوند و در نهایت غوطه ور کردن توت فرنگی ها در آب خالی و بعد آبکشی کردن آن تنها ۲۵ درصد یا یک چهارم این سموم رو کم خواهند کرد. عضو هیئت علی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سفارش کرد: بطور کلی ابتدا با آب آلودگی های توت فرنگی را از بین ببرید سپس داخل محلول آب و سرکه (چهار قسمت آب و یک قسمت سرکه سفید) یا جوش شیرین حدود یک ربع برای سرکه و ۲۰ دقیقه برای جوش شیرین غوطه ورکرده و سپس بشویید. وی افزود: برای خارج کردن کرم داخل توت فرنگی نیز سفارش می شود میوه را داخل آب نمک چند دقیقه نگه دارید تا حشرات و کرم از آن خارج شده، برای تهیه آب نمک، حدود یک قاشق غذاخوری نمک را به یک کاسه متوسط آب گرم اضافه کنید و بگذارید حل شود، سپس توت فرنگی ها را در آب نمک بریزید و بگذارید حدود پنج دقیقه خیس بخورد و در آخر توت ها را با آب تمیز بشویید. امینی افزود: چنانچه قصد دارید برای شست و شوی توت فرنگی از جوش شیرین استفاده کنید، یک قاشق چای خوری جوش شیرین را با چهار لیوان آب مخلوط کنید و هم بزنید تا حل شود، سپس توت فرنگی ها را به مخلوط اضافه کنید و اجازه دهید توت فرنگی ها به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در مخلوط خیس بخورند سپس میوه را تمیز بشویید.

منبع: