صادقیان اعلام كرد؛ ماجرای مجوز ترخیص روغن های خوراکی وارداتی

آنی غذا: مشاور امور فنی و سیاست گذاری اداره کل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در واکنش به واردات روغن های خوراکی آلوده توضیحاتی داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، یوسف صادقیان، با اعلان اینکه روغن ها در سال ۱۴۰۰ وارد کشور شده اند، اظهار داشت: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نسبت به نمونه برداری و آنالیز روغن های وارداتی اقدام نموده و برمبنای نتایج آزمایش ها، به سبب مغایرت در باقیمانده سموم کشاورزی دفع آفات نباتی، مجوز ترخیص داده نشد. وی ادامه داد: بعد از درخواست صاحب کالا در خصوص نمونه برداری مجدد، با توجه به این که روغن یک کالای راهبردی است سازمان غذا و دارو بار دیگر از محموله نمونه برداری کرده و آزمایش مجدد انجام شد. بگفته صادقیان، این محموله، ۳ مرحله نمونه برداری و ۵ مرحله آزمایش شده؛ متأسفانه در تمامی مراحل باقیمانده سموم دفع آفات نباتی در محصول محرز شده و به صاحب کالا و هم به معاونت غذا و داروی هرمزگان عدم ترخیص، لزوم توقیف محموله و مرجوع آن ابلاغ گردید. وی اشاره کرد: آزمایشات انجام شده از محموله روغن های آفتابگردان هم در لابراتوار های معاونت غذا و داروی هرمزگان و هم در لابراتوار مرجع سازمان غذا و دارو به عنوان معتبرترین لابراتوار کشور در عرصه غذا انجام شده است؛ بدین سبب محموله از نظر سازمان غذا و دارو امکان ترخیص نداشت که به مراجع ذی ربط اعلام و اقدامات قانونی توسط مرجع قضائی در حال انجام می باشد تا محموله مرجوع شود. صادقیان با تأکید بر این که سازمان غذا و دارو تمامی فرآورده های غذایی شامل مواد اولیه و محصول نهایی وارداتی را در لابراتوار های معاونت های غذا و دارو با حساسیت بالا مورد بررسی قرار می دهد، اظهار داشت: خط قرمز سازمان غذا و دارو سلامت مردم است و در این زمینه اقدامات تخصصی و قانونی متناظر صورت می گیرد.

منبع: