آنی غذا: کارشناسان می گویند علائم خاموش استرس را می توان به آسانی نادیده گرفت اما تشخیص سریع آنها برای صیانت از سلامت روان مهم می باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، علائم قابل مشاهده استرس نسبتا واضح است همچون تحریک پذیری، عصبانیت، بی حوصلگی و تنش عضلانی.
یک متخصص در این زمینه اظهار داشت: شما ممکنست نتوانید این علائم آشکار را برای مدت طولانی پنهان کنید و بلا فاصله مردم متوجه آن خواهند شد خصوصاً خانواده، دوستان و همکاران. اما علائم خاموش استرس ممکنست ماه ها بطول بیانجامد تا قابل توجه گردد. بطور مثال اگر منزوی و تنها شوید، هیچ کس به جز خودتان متوجه این علائم نمی شود.
برای مدیریت استرس، این متخصص سفارش می کند ابتدا با فعالیت بدنی و مهارتهای تمدد اعصاب شروع کنید.
همین طور می توانید مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق را امتحان نمایید یا زمانی را با خانواده و دوستان خود سپری کنید. برای فعالیت بدنی، پیاده روی کنید، ورزشی که دوست دارید، انجام دهید یا در کلاس های یوگا شرکت کنید.
اما یک نکته مهم دیگر در مورد کاهش فشار و بهبود بهداشت روانی که شاید خیلی از مردم از آن غافل می شوند و آنرا در ردیف برنامه ریزی های روزمره خود قرار نمی دهند، سفارش به استراحت کردن است. مطالعات تایید می کند افراد در طول شبانه روز ساعاتی را برای استراحت کردن برنامه ریزی کنند چون این سفارش به ظاهر ساده، اهمیت قابل توجهی در دور شدن از استرس دارد.
در صورتیکه تعدادی از استرس ها در زندگی طبیعی است، نظارت بر علائم خاموش و نامحسوس آن مهم می باشد. اگر علائم و مشخصه های استرس در طول زمان تشدید شوند یا آغاز به تداخل در زندگی روزمره کنند، ممکنست نشانه این باشد که به کمک یک متخصص بهداشت روان نیاز دارید.
علائم خاموش استرس می تواند زمانی باشد که مردم علاقه خودرا به زندگی از دست می دهند بطور مثال از انجام کارهایی که زمانی از آنها لذت می بردند، دست می کشند. آنها همین طور مضطرب و عصبی می شوند یا می ترسند و از کارهایی که قبلاً انجام می دادند اجتناب می کنند.
هنگامی که با یک موقعیت تهدیدکننده مواجه می شوید، سیستم عصبی سمپاتیک – قسمتی از سیستم عصبی مرکزی بدن که عملکردهایی مانند ضربان قلب، تنفس و فشار خون را تنظیم می کند – موجب تحریک واکنش «جنگ یا گریز» می شود. هورمون استرس موسوم به «کورتیزول» نیز بدن را هوشیار و آماده مقابله با خطر احتمالی می کند.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، استرس در عین حال موجب تغییرات فیزیولوژیکی مانند افزایش سطح هوشیاری، تنفس و ضربان قلب سریع تر، فشار خون بالا، افزایش کلسترول خون و افزایش تنش عضلانی می شود.
بگفته این متخصص، سایر علائم استرس خاموش شامل کاهش یا افزایش وزن، کندن عمدی موها یا جویدن ناخن است.