به گزارش آنی غذا، اصفهان مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان با بیان این که در استان اصفهان روزانه ۱۰۵ تا ۱۱۰ اکیپ نظارتی سیار و حدود ۶۰ اکیپ ثابت درحال بازرسی هستند، اظهار داشت: روزانه ۳۰۰ نفر بازرس در سه نوبت کاری صبح، بعدازظهر و شب درحال فعالیت هستند، همینطور سامانه ۱۹۰ درحال رسیدگی به شکایات تلفنی است.
مهدی میرجهانیان در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به وضعیت واحدهای صنفی در چارچوب تشدید نظارت ها، اظهارکرد: طرح بسیج سلامت نوروزی همزمان با کل کشور به صورت متمرکز از ۱۵ اسفندماه آغاز و با عنایت به تعطیلات عید فطر تا ۲۵ فروردین ماه ادامه دارد. در این طرح مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن بین راهی و مراکز اقامتی استان به طور مستمر مورد نظارت و بازدید بازرسان بهداشت قرار می گیرد، در استان اصفهان روزانه ۱۰۵ تا ۱۱۰ اکیپ نظارتی سیار و حدود ۶۰ اکیپ ثابت در مرکز بهداشت شماره ۱و۲ و مرکز بهداشت استان اصفهان قرار دارند و تمامی شبکه هایی که در سطح استان زیر پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هستند را نظارت می کنند.
وی با اشاره به اینکه روزانه ۳۰۰ نفر بازرس در سه نوبت کاری صبح، بعدازظهر و شب درحال فعالیت هستند و سامانه ۱۹۰ درحال رسیدگی به شکایات تلفنی است، اضافه کرد: برخی از بازدیدها توسط بازرسان بهداشت محیط و یا ارگان های نظارتی دیگری به صورت بین بخشی و با حضور کارشناسان اداره هایی مانند اداره کل تعزیرات حکومتی استان، بازرسان اصناف، اتحادیه ها و همینطور بازرسان سازمان جهاد کشاورزی و دامپزشکی صورت می گیرد. تمامی مراکز تهیه توزیع مورد بازرسی قرار می گیرند، اما اولویت، مراکزِ حساس فرآورده های غذایی سطح استان است. مواردی مانند اسکان در مدارس، خانه های استیجاری و مجموعه «فَدَک» هم با همکاری بین بخشی مورد بازرسی قرار می گیرد.
مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان با اشاره به اینکه اولویت بسیار مهم ما بازدید از اماکن بین راهی است که مجموعه ای از خدمات را به مسافران عرضه می دهند، تصریح کرد: اماکن عمومی مانند، مکانهای تفریحی، فضای سبز، هتل ها و میهمان پذیرها که بیشتر مورد استفاده مردم قرار می گیرند هم در اولویت هستند. همینطور در این زمان هم شهرداری و آموزش و پرورش برای اسکان مسافران مکان هایی را در نظر گرفته اند که توسط بازرسی و بازدیدهای ما و همکاران در مسائل مختلف بهداشتی مکانها کنترل می شود.
وی ضمن اشاره به این که در استان اصفهان کمپ گردشگری باغ فدک برای مسافران وجود دارد که آنها می توانند بعنوان اسکان و تفریح استفاده کنند، اضافه کرد: بازید بارزسان از باغ فدک به صورت کامل و روزانه است که آنها آب و فاضلاب، دفع زباله ها و عرضه موادغذایی و شرایط بهداشتی واحدهای صنفی مانند هایپر، نانوایی و… داخل باغ فدک را هم کنترل می کنند. بازدید از باغ فدک صورت گرفته و شرایط خوبی در این کمپ گردشگری مهیاست.
میرجهانیان همچون اولویت های بازرسان بهداشت در این بازدیدها را پیشگیری از هرگونه مسمومیت و طغیان بیماری دانست و خاطرنشان کرد: این مورد با رعایت نکات بهداشتی و نگهداری و طبخ و توزیع صحیح مواد غذایی حاصل می شود. در چارچوب این طرح مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی مانند رستوران ها، واحدهای فروشنده آش و حلیم، غذاهای فوری (فست فود)، آجیل فروشی ها و شیرینی فروشی ها و واحدهای مستقر در اماکن حساس و پُر تردد مانند میدان امام (ره) (نقش جهان) و چهارباغ از نظر رعایت موازین بهداشتی مورد بازدید قرار می گیرند.
وی با تکیه بر این که نگهداشتن و عرضه غذای مانده از شب گذشته در رستوران ها ممنوع می باشد، تصریح کرد: اگر بازرسان بهداشت موارد بحرانی را در مراکز حساسی مانند تهیه و توزیع مواد غذایی مشاهده کنند به طور قاطع با آنها برخورد خواهند کرد.
مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان، بعضی از موارد بهداشتی بحرانی در اماکن حساس را نگهداری نامناسب مواد غذایی خام یا مشکل در آب شرب دانست و اظهار داشت: این مسائل بحرانی می تواند در کوتاه مدت روی سلامتی مردم تأثیر بگذارد.
وی اضافه کرد: اگر موارد بهداشتی بحرانی یا حساس در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی یا اماکن عمومی و بین راهی مشاهده شود و در مدت زمان کوتاه قابل رفع شدن نباشد، واحد صنفی مذکور حداقل به مدت ۴۸ ساعت غیر فعال و پلمب می شود. میدان امام(ره)، گذرفرهنگی چهارباغ، محور اصفهان شیراز و خیابان آتشگاه بسیار پرترد مسافرین است که تالارهای پذیرایی، رستوران ها و هتل های این محورها جزئی از هدف های اصلی بازدید است.
میرجهانیان ضمن اشاره به آخرین آمار واحدهای مختلف بهداشتی در استان اصفهان اظهار داشت: از ۱۵ اسفندماه تا به امروز ۷۲ هزار بازدید از مراکز تهیه و توزیع، ۵۳۹ مورد از تعداد نمونه برداری های موادغذایی، ۵۴هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیرقابل عرضه، ۲۲هزار و ۳۹۰ مورد از تعداد کنترل سامانه آب رسانی همچون نمونه برداری میکروبی یا شیمیایی در سطح استان و در مجموع ۶۷۴ مورد اقدامات قانونی و قضایی ما در برخورد با متخلفان توسط بارزسان انجام شده است. هرگونه سرویس یا خدماتی که به مسافران عرضه می شود، باید مورد تأیید بهداشت باشد. از تمام مراکز و اماکن عمومی بازدید شده است و تابحال حدود ۴۰۰ مورد اقدام قضایی با همکاری و نظارت سایر دستگاه ها صورت گرفته است.
مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان تصریح کرد: تابحال هیچ گونه مشکل حاد یا مسمومیت در سامانه ۱۹۰ ثبت نشده است. اگر مردم شکایتی در رابطه با وضعیت بهداشتی واحدهای صنفی و اماکن عمومی دارند می توانند آنرا به سامانه تلفنی ۱۹۰ گزارش کنند.