آنی غذا: بانوانی که یائسگی را پشت سر گذاشته اند و امیدوارند مکمل های ویتامین D بعلاوه کلسیم از آنها در مقابل بیماری محافظت کند، ممکنست از داده های جدید ناامید شوند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، تحلیل و بررسی داده های حاصل از کارآزمایی «ابتکار سلامت زنان» نشان داد که ترکیب مکمل ها احتمال مرگ زنان بر اثر سرطان را تا ۷ درصد کم می کند.
با این حال، احتمال بیماری قلبی کُشنده را تا ۶ درصد افزایش داد.
نتیجه نهایی: نویسندگان مطالعه گفتند: «هیچ تأثیر خالصی بر مرگ و میر ناشی از همه علل در بین زنان مسن تری که ترکیب مکمل را مصرف کردند، وجود نداشت.»
«سینتیا تامسون»، سرپرست تیم تحقیق و استاد علوم ارتقای سلامت در دانشگاه آریزونا، اظهار داشت: «این امکان وجود دارد که مکمل های کلسیم، تشکیل کلسیم در عروق کرونر را بالا برند و در نتیجه مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی افزایش یابد.»
به مدت چندین سال، خیلی از زنان مسن تلفیقی از مکمل های کلسیم و ویتامین D را برای مساعدت با تقویت استخوان های خود مصرف کردند.
کارآزمایی ابتکار سلامت زنان از سال ۱۹۹۱ آغاز به ثبت نام ده ها هزار زن کرد و نتایج سلامت آنها را در دهه های بعدی دنبال کرد.
در سال ۲۰۰۶، نخستین یافته (هفت ساله) در مورد اثرات مکمل کلسیم/ویتامین D بر سلامت زنان اعلام گردید. گروه تامسون اشاره کرد که نتایج “تا حد زیادی بی اثر” بود.
اما آیا این نتیجه ممکنست چندین دهه بعد تغییر کرده باشد؟
برای پی بردن به این موضوع، تیم تحقیق، نتایج بیش از ۲۲ سال بعد از آنرا بررسی کردند.
آنها هیچ فایده کلی از نظر مرگ و میر زنان مسن به هر علتی پیدا نکردند.
در حالیکه نتایج نشان داد مصرف این مکمل ها با کاهش احتمال ابتلای زنان به سرطان های کشنده مرتبط می باشد، اما این مزیت، با افزایش اندکی خطر مرگ ناشی از قلب تعدیل شد.
علاوه بر این یافته ها، مکمل های روزانه کلسیم/ویتامین D منجر به افزایش ریسک سنگ کلیه برای زنان مسن تر هم می شود.
به طور کلی، بنظر می رسد مکمل های کلسیم و ویتامین D بعد از بیش از ۲۰ سال پیگیری در بین زنان یائسه، مرگ و میر ناشی از سرطان را کم می کنند و مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی را می افزایند، بدون این که تأثیری بر مرگ و میر ناشی از همه علل داشته باشند.
منبع: آنی غذا