به گزارش آنی غذا، یک متخصص تغذیه، ذائقه مردم ایران را استفاده از غذاهای با نمک و چربی بالا دانست.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مجید حاجی فرجی، با اشاره به اینکه با افزایش تکنولوژی و وسایل ارتباط جمعی، نیاز است مردم اطلاعات و مستندات صحیح تغذیه ای را از منابع معتبر و مورد تأیید دریافت نمایند، اضافه کرد: متأسفانه برخی افراد گرفتار باورهای نادرست و یا تبلیغات نابجا در مورد تغذیه می شوند که می تواند به سلامت خانواده لطمه بزند. وی تصریح کرد: خوشبختانه با اجرای پویش ملی سلامت و غربالگری دو بیماری پرفشاری خون و دیابت، افرادی که از بیماری خودشان اطلاعی نداشتند، آگاه شدند تا با انجام اقدامات پیشگیرانه به مراحل حاد نرسند. در زمینه تغذیه هم عرضه اطلاعاتی در مورد تشدید یا ابتلاء به بیماری ها، نقش بسزایی در سلامت افراد دارد. رئیس اسبق انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ضمن اشاره به سدیم و نمک دریافتی از خیلی از مواد غذایی، اظهار داشت: برخلاف باورهای مردم که تصور می کنند فقط نمک در سفره و یا نمکی که در غذا استفاده می نمایند، حاوی سدیم و زمینه ساز پرفشاری خون و یا بیماری های کلیوی است اما سدیم در خیلی از مواد غذایی خام مانند سبزیجات، گوشت های فرآوری شده و نان هم وجود دارد. حاجی فرجی با اشاره به اینکه از دو دهه پیش تا کنون کاهش میزان نمک در نان در شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، در دستور کار قرار گرفت، اظهار داشت: خوشبختانه میزان نمک در نان به کمتر از یک گرم رسیده در حالیکه تا چندین سال پیش میزان نمک موجود در نان به علل مختلف، بیشتر از سه گرم بود و مردم روزانه فقط ۳ گرم سدیم را از راه نان مصرف می کردند. وی، ذائقه مردم ایران را استفاده از غذاهای با نمک و چربی بالا دانست و اظهار داشت: در یک دهه قبل، میزان دریافت سدیم در خانوارها، ۱۳ تا ۱۵ گرم و بیشتر از ۵ برابر مقدار استاندارد و سفارش شده جهانی بود که خوشبختانه در سالهای اخیر با اقدامات عملی و فرهنگی، این میزان، کاسته شده و مردم آگاهی بیشتری پیدا کرده اند که باعث کاهش مصرف نمک شده است. به قول عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران، با وجود اقدامات انجام شده در طول سالهای گذشته اما هنوز متوسط دریافت روزانه سدیم مردم ایران حدود ۹ تا ۱۰ گرم است که نیاز است به ۳ تا ۵ گرم در روز برسد. حاجی فرجی تصریح کرد: نمک، حامل خوبی برای یُد است که از حدود ۳۰ سال پیش، گروهی با مشاهده افزایش گواتر بخصوص در بعضی مناطق حاشیه شهرها تصمیم به غنی سازی نمک با یُد گرفتند که پس از دو دهه، شیوع گواتر در جامعه به کمتر از دو درصد رسیده و توفیق بسیار خوبی برای کشور به حساب می آید. وی سفارش ها در فضای مجازی برای مصرف نمک های دریا، سنگ و رنگی را فاقد مستندات و ارزش عملی ارزیابی کرد و اظهار داشت: تبلیغات زیادی در مورد مصرف این نمک ها نه بعنوان نمک و سدیم حتی بعنوان دارو، می شود که هیچ مستند علمی برای مصرف این نمک ها وجود ندارد و هیچ کار علمی و تحقیقاتی در مورد آنها انجام نشده است که متأسفانه این تبلیغات به افزایش سدیم دریافتی مردم منجر می شود. این متخصص تغذیه ضمن اشاره به غیر بهداشتی بودن نمک های دریا، سنگ و رنگی، اظهار داشت: این نمک ها فاقد پروانه بهداشتی و مجوزهای وزارت بهداشت است که حاوی املاح خیلی از عناصر فلزی و غیرفلری هستند و می توانند صدمات و عوارضی را برای بدن ایجاد کنند.
منبع: آنی غذا