آنی غذا: کارشناسان می گویند رژیم غذایی مملو از چربی می تواند خطر مبتلاشدن به برخی از بیماریهای جدی را افزایش دهد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، محققان گزارش می دهند که رژیم غذایی پرچرب می تواند خطر ابتلاء به بیماری هایی مانند سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.
آنها افزودند که عادات غذایی پرچرب همینطور می تواند بر سیستم ایمنی و عملکرد مغز خطر ابتلاء به کووید -۱۹ تاثیر بگذارد.
محققان دانشگاه کالیفرنیا می گویند رژیم های غذایی پرچرب بر ژن های در رابطه با چاقی، سرطان روده بزرگ و بیماری روده تحریک پذیر تاثیر می گذارد.
دانشمندان در این مطالعه، موش ها را با سه رژیم غذایی مختلف در طول ۲۴ هفته تغذیه کردند. حداقل ۴۰ درصد از کالری دریافتی از رژیم غذایی حاصل از چربی بود.
سپس محققان تغییرات ژنتیکی را در هر چهار قسمت روده موش بررسی کردند.
یک گروه از موش ها رژیم غذایی مبتنی بر چربی اشباع شده از روغن نارگیل مصرف کردند. گروه دوم یک رژیم غذایی مبتنی بر روغن سویای مونوغیراشباع و اصلاح شده دریافت نمودند. گروه سوم رژیم غذایی روغن سویا اصلاح نشده سرشار از چربی غیراشباع چندگانه مصرف کردند.
اگرچه مطالعات روی موش همیشه در مورد انسان صدق نمی کند، اما محققان خاطرنشان کردند که موش ها در ۹۷ درصد از DNA فعال انسان مشترک هستند.
در مقایسه با یک رژیم غذایی کنترل کم چرب، هر سه گروه از موش ها، تغییرات در بیان ژن را تجربه کردند، که فرایند تبدیل اطلاعات ژنتیکی به مواد عملکردی مانند پروتئین است.
این تحقیق همینطور نشان داد که هر سه رژیم غذایی پرچرب بیان ACE۲ و سایر پروتئین های میزبان را که توسط پروتئین های خوشه ای کووید ۱۹ برای ورود به بدن استفاده می شوند، بالا بردند.
محققان اضافه کردند که غذاهای پرچرب سبب افزایش علایم سلول های بنیادی در روده بزرگ می شود که در واقع می توانند پیش سازهای سرطان باشند.
منبع: anighaza.ir